NI MIREN EL QUE DIU EL CONVENI, NI ESCOLTEN ELS TREBALLADORS

dimarts, 20 de gener de 2009 ·

La Direcció de l’empresa vol posar en marxa en les pròximes setmanes el Canal 24 hores i preten fer-ho d’esquenes als treballadors, d’esquenes als representants sindicals, d’esquenes al l’Estatut dels Treballadors i d’esquenes al VII i VIII Conveni Col.lectiu de RTVV. Subtituir la informació i la transparència pels rumors i les imposicions és la pitjor manera de començar un projecte que hauria de ser engrescador per a tots.


EL QUE HAS DE SABER

- Qualsevol canvi d’horari d’un treballador ha d’estar anunciat, com a mínim, amb 15 dies d’antelació. Cas que no siga així, el treballador té dret a cobrar un plus de flexibilitat horària.


- Les modificacions substancials de les condicions de treball (per exemple, els horaris) s’han de comunicar per escrit. I si no és així, davant dos testimonis. A partir d’eixe moment, el treballador disposa de vint dies per impugnar el canvi d’horari. La impugnació es pot fer a través d’un acte de conciliació i, si no hi ha conciliació, davant els tribunals de justícia. En principi, un horari que no existeix al conveni i que, a més, no es comunica per escrit és nul de ple dret. Tot i això, el treballador, inicialment, ha de complir-lo i, després, impugnar-lo. Si un treballador es troba en esta situació, la Intersindical ofereix assessorament sobre els passos a donar.

- La jornada partida serà, com a màxim, d’un dia a la setmana en les jornades de 5 dies. Les jornades partides de més d’un dia a la setmana estan fora del conveni. Alguns dels horaris que s’estan oferint ( de 10 a 18 hores, de 18 a 02 hores, de 17 a 01 hores...) són il.legals. Sí que són legals les jornades partides en la setmana de treball de quatre dies (de dilluns a dijous, per exemple).

- El descans per a dinar o sopar en el dia de jornada partida no pot excedir de les dos hores.

- No firmeu res. El treballador no ha de firmar la seua acceptació de l’horari. La firma equival a acceptar una situació que pot ser il.legal.

- Les jornades que comencen a partir de les 11 hores de matí no podran excedir els sis mesos a l’any.

- L’horari a torns és legal però, en este cas, ens pareix innecessari. Un Canal 24 hores permet, millor que cap altre, realitzar horaris continuats de 7 hores en jornada fixa de matí, vesprada i nit o, cas que s’estime així, realitzar els torns únicament de nit. Únicament fa falta previsió i un adequat plantejament de la producció del Canal.

- Conciliació de la vida laboral i familiar. El vuité conveni col.lectiu ( que encara no ha entrat en vigor) preveu en l’article 25-6 la possibilitat que el treballador ajuste el seu horari per conciliar la vida laboral i familiar. Així preveu ajustar l’horari d’entrada i eixida del treball per ajustar-lo a la vida familiar o acumular una borsa d’hores que li deuria a l’empresa. Com que este dret es produirïa sempre a petició del treballador, seria incompatible amb el cobrament d’un plus de flexibilitat ja que seria el treballador el que sol.licitaria el canvi d’horari.

La Intersindical ha tornat a demanar per registre d’entrada al director general, Pedro García; el director de TVV, Anxo Quintanilla; i la directora d’informatius, Lola Johnson, una reunió per abordar esta situació. De moment, no hem rebut cap resposta. De persistir en esta postura, ens veurem obligats a denunciar la il.legalitat dels horaris i la vulneració dels drets sindicals.

PRESTACIONS SOCIALS

La Intersindical ha demanat la convocatòria de la comissió de prestacions socials per decidir sobre la concessió de les ajudes a fills, estudis i pròtesis previstes en el VIII Conveni Col.lectiu. També volem tractar el pla de pensions i els preus de la cafeteria del CPP de Burjassot. Considerem que la reunió hauria de realitzar-se abans de les festes de nadal per poder rebre les ajudes el més aviat possible

SÁNCHEZ DE LEÓN ADMET A LES CORTS QUE VAN A “REESTRUCTURAR” LA PLANTILLA DE RTVV

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

LA LOTERIA DE NADAL QUE TOCA

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VARIACIÓ PERCENTUAL DE VOTS 2011-2007

VIII CONVENI COL.LECTIU RTVV

CALENDARI LABORAL

SIGNA EL MANIFEST CONTRA L'ASSETJAMENT SEXUAL A RTVV

BAIXA MATERNAL I DRET DE LACTÀNCIA

OLTRA QÜESTIONA LA DECÈNCIA DE JARABA PEL SEU COMPORTANENT EN EL CAS SANZ

MORENO CRITICA EL COMPORTAMENT DE JARABA EN EL CAS SANZ

Jaraba continua sense assumir cap responsabilitat pel cas Sanz

L'ASSETJAMENT SEXUAL, L'ALTRA CARA DE L'ASSETJAMENT LABORAL

CANAL 9 CONTRACTA DE TERTULIANA LA MULA FRANCIS

Rocío Casanova no entén la "tonteria" d'ensenyar valencià en les escoles i nosaltres no entenem que es contracte de tertuliana en Canal 9 a la mula Francis. Casanova ja va triomfar la primavera passada en el nostre blog defensant a Berlusconi. A seu costat Carrau ha aconseguit semblar Carod Rovira. Veure la resposta de Marga Sanz a Rocío Casanova.

QUINTELA O L'ORGULL DE SER DE DRETA

AÇÒ ÉS PRECÍS?: 800 EUROS + IVA + AVE+ HOTEL

Hui, en la secció “Açò és precís?” vos presentem la tertuliana Mamen Gurruchaga. Cadascuna de les seues col.laboracions al programa “DBT” que presenta i dirigeix Isabel Durán ens costa cada setmana als valencians 800 euros més IVA, més l'AVE Madrid-València, més l'hotel. Ací teniu un recull amb algunes de les seues brillants i instructives aportacions.

VÍDEO D'ESTIL ON LA DIRECCIÓ DE RTVV S'INSPIRA PER A FER ELS INFORMATIUS

QUÈ FAN ELS SINDICATS PER NOSALTRES?

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL

L'INFORME DEL SÍNDIC DE GREUGES ARREPLEGA LES REIVINDICACIONS DE LA INTERSINDICAL
En el seu últim informe anual, corresponent a l’any 2009, el Síndic de Greuges es fa resó de les reivindicacions que li ha traslladat Intersindical Valenciana. Més informació i veure informe.

QUI ÉS EL RESPONSABLE DE LES INFORMACIONS MANIPULADES QUE EMET CANAL 9 I RÀDIO 9?

Evidentment, aquells que tenen la responsabilitat de decidir què es dóna i com es dóna en els informatius. Eixa responsabilitat, per tant, no és dels treballadors que, moltes vegades, són les primeres víctimes de la manipulació. Llegir més.

VICENTE SANZ DAVANT LA JUSTíCIA

Retransmissió que va fer la Intersindical via Twitter. http://intersindical.blogspot.com/

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?

QUIN CONTRACTE-PROGRAMA?
Coneix l'informe que ha realitzat la Intersindical sobre els contractes-programa que s'han fet a altres comunitats autònomes.

INFORMES I AUDITORIES RTVV

-Resum Informe Sindicatura de Comptes RTVV 2007
-Auditoria Ernst&Young 2008
-Comptes Generals RTVV 2008

ARXIU DE LA NEGOCIACIÓ DEL VIII CONVENI COL.LECTIU

-Les 26 hores que precediren el trencament de les negociacions del VIII Conveni Col.lectiu el 18 de novembre del 2008.
- USO i UGT firmen un conveni extraestatutari: Què és un conveni extraestatutari
- Comparació, línia a línia, del VII Cconveni amb l'acord extraestatutari signat per USO i UGT
- Justificació de la UGT per a firmar l'acord extraestatutari.
- Modificacions introduides per la Intersindivcal per a firmar el conveni.

INFORMES DE MANIPULACIÓ A RTVV DEL 2008

Corresponen als mesos de febrer, març i abril del 2008 i foren realitzats conjuntament per la Intersindical i UGT. Veure els informes.