dijous, 8 de setembre del 2011

L’AUDIÈNCIA NACIONAL ADMET A TRÀMIT LA NOSTRA DEMANDA PER OBLIGAR L'EMPRESA A PAGAR LA CLÀUSULA DE REVISIÓ SALARIAL


L'Audiència Nacional ha admés a tràmit la demanda presentada per la Intersindical per obligar l'empresa a aplicar la clàusula de revisió salarial de l'any 2010. El no pagament d'esta clàusula ha suposat una pèrdua d'entre 600 i 1.500 euros pertreballador segons categories laborals. Es tracta del conflicte col.lectiu més important en matèria econòmica de la història de RTVV, ja que, cas de prosperar, l'empresa hauria de fer un desemborsament d'entre milió i mig i dos milions d’euros. 

EL CONVENI ESTÀ PER A COMPLIR-LO 
 
La Intersindical ha esgotat tots els ponts per intentar arribar a un acord. Ha plantejat la qüestió en escrits enviats a la direcció, en negociacions a través de la Comissió Paritària, en el Tribunal d’Arbitratge Laboral (TAL) i el Servei de Mediació, Arbitratge i Conciliació (SIMA). La busca de la conciliació per part d’esta secció sindical intentava evitar un llarg procés judicial i un retard en el cobrament de les quantitats que se’ns deuen. Però davant la negativa sistemàtica per part de l’empresa, que ha utilitzat tot tipus de martingales jurídiques, no ens ha quedat més remei que acudir als tribunals en defensa dels drets dels treballadors reconeguts en el conveni col.lectiu.

RESPECTAR LES REGLES DEL JOC

Som conscients que RTVV està vivint temps difícils i, precisament per això, cal exigir a l'empresa un respecte escrupolós als acords que ha signat i especialment al Conveni Col.lectiu. És en els temps difícils quan més necessari és respectar les regles del joc i deixar clar que no anem a permetre que l'autoritarisme i l'arbitrarietat es convertisquen en norma. I també, que una cosa és negociar i una altra ben diferent regalar sense cap contrapartida. I nosaltres no anem a regalar res.

COM A MOSTRA, TRES EUROS

La mateixa demanda de l'Audiència nacional també inclou, a banda de la clàusula de revisió salarial, l'exigència del pagament de 3’01 euros per treballador en concepte de Plus Transport per la diferència entre la quantitat abonada en el 2010 i i la que hauria d'haver abonat segons el Conveni, el qual inclou l’actualització de l’IPC. Tot i ser una quantitat ridícula, l’empresa s'ha negat a pagar-la sense cap tipus de justificació. És la millor mostra de que l'autoritarisme i l'arbitrarietat s'han convertit en la marca de la casa, es parle de cèntims o es parle de milions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada