dijous, 1 de setembre del 2011

CARTA OBERTA A LÓPEZ JARABA

Tal i com estava previst, Jaraba ha sigut hui reelegit Director General de RTVV. El seu nomenament considerem que és una aposta equivocada a favor de la continuïtat i així ho hem manifestat concentran-nos novament a les portes del Consell d'Administració. La Intersindical li ha enviat este mateix mati una carta oberta en la qual analitzem la seua primera etapa i li assenyalem quins poden ser els nostres possibles punts de trobada.


Sr. Director General:

“Com vosté ja sap, este sindicat ha fet un balanç molt negatiu de la seua gestió al capdavant de la Direcció General. Nosaltres hauríem preferit que RTVV encetara una nova etapa i ens preocupa l'aposta pel continuisme que significa la seua reelecció. Tot i això, estem disposats a col.laborar amb vosté en tot allò que signifique avançar en el compliment dels objectius de la Llei de Creació i en una aposta a favor de la producció pròpia i el manteniment dels llocs de treball.

Som conscients de la greu situació econòmica que pateix l'empresa. Nosaltres apostem per un contracte programa consensuat amb l'oposició i amb la participació dels sindicats en el qual es garantisca la viabilitat de l'empresa i el manteniment dels llocs de treball. Tot el que vaja en este camí tindrà el nostre suport i la nostra col.laboració.

La nova etapa no pot continuar caracteritzant-se per la sistemàtica falta de respecte al Conveni Col.lectiu i el constant exercici de l'autoritarisme i l'obscurantisme. És per això que volem que lliure urgentment l'informe Pricewaterhouse als sindicats.

Sàpiga que estarem al seu costat si decideix actuar per esclarir com ha sigut possible que diners que els valencians han donat per tindre uns mitjans de comunicació públics han anat a parar a mans dels suposats delinqüents de la trama Gürtel. Este esclariment és especialment necessari en un moment en qual la fiscalia anticorrupció ha demanat la imputació del seu antecessor en el càrrec, Pedro García. Nosaltres pensem que l'ex director general no va actuar en solitari i vegem amb preocupació la poca renovació que s'ha fet de l'anterior equip directiu. En este sentit és necessari que RTVV es plantege seriosament exigir responsabilitats a tots aquells que han saquejat la nostra empresa.

Per a la Intersindical és especialment greu la seua actuació en l'anomenat cas Sanz perque, molt sovint, hem tingut la convicció que vosté ha estat més a prop del suposat assetjador sexual que de les seues víctimes. Per a nosaltres, serà molt positiu qualsevol pas que servisca per reconèixer i esmenar errors passats.

Li fem arribar esta carta a penes uns minuts després de la seua reelecció com a Director General perquè volem ser els primers en demanar-li una entrevista per tal d'analitzar la millor manera de reconduir les poques i dolentes relacions que ha mantingut la direcció amb els sindicats en general i amb la Intersindical en particular”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada