dimecres, 12 de gener del 2011

PER QUÈ EL COMITÉ D'EMPRESA HA ACABAT COM EL ROSARI DE L'AURORA (2ona. part)

VICENTE SANZ I LA GRAN EVASIÓ D'USO

El 11 de març del 2010 es va reunir el Comité d'Empresa. Entre els seus punts n'hi havia un que tractava sobre la denúncia de tres periodistes contra Vicente Sanz i un altre plantejat per CGT en el qual es demanava la destitució del Secretari del Comité d'Empresa, Víctor Sánchez.

Sobre el punt referit a Vicente Sanz hi havia dos postures clares. La Intersindical, CCOO i CGT demanaven la seua destitució definitiva del càrrec i l'obertura d'un expedient disciplinari contra ell. Per la seua part, USO i UGT van centrar les seues intervencions en la presumpció d'innocència de Vicente Sanz. La Intersindical també va plantejar la possibilitat que el Comité d'Empresa es personara en la causa contra Sanz.

La reunió fou molt tensa i arribà un moment en què el Secretari se'n va anar. Després, va tornar. A continuació fou USO en bloc la que se n'anà. Aleshores, el Secretari, conscient de que podia prosperar la seua destitució gràcies als vots de la Intersindical, CCOO i CGT, va abandonar la reunió amb l'objectiu d'evitar l'existència de quorum. Que és el que passà. La reunió, es va quedar a mitges i no pogué continuar.

DE LA GRAN EVASIÓ AL TONGO

El 18 de maig es convocà una nova reunió del Comité d'Empresa per a elegir els membres dels tribunals de pràctiques. La Intersindical, CCOO i CGT proposarem que abans d'encetar este punt acabarem els que restaven pendents. És a dir, els referits a Vicente Sanz i la destitució del Secretari. El president en funcions, el trànsfuga Gabriel Martí, i el Secretari, Víctor Sánchez, fent ostentació d'un injustificable autoritarisme, es van negar a que es tractaren. Entre altres coses perquè eixe dia faltaven alguns delegats d'USO i els tres sindicats esmentats teníem una clara majoria.

A continuació, es va passar a tractar l'elecció dels membres dels tribunals de pràctiques. Nosaltres, CCOO i CGT tornarem a coincidir novament a l'hora de denunciar el procés de selecció dels tribunals i vam proposar que el Comité d'Empresa es pronunciara en contra de la convocatòria de pràctiques. Els delegats d'USO, vist que la correlació de forces els perjudicava, van decidir anar-se'n amb l'objectiu de no lligar-se al resultat de la votació. Acte seguit, Víctor Sánchez va fer el mateix. Aconseguí el seu objectiu: la reunió, sense quorum i sense secretari, no pogué continuar.

Una setmana després, Víctor Sánchez presentà la seua dimissió com a secretari i Gabriel Martí la seua com a president en funcions. Des d'aleshores, el Comité d'Empresa no s'ha tornat a reunir.

ELS ACORDS QUE NO HA CALGUT IMPUGNAR

La Intersindical fa temps que s'ha reservat el dret a impugnar els acords del Comité d'Empresa en els quals vote Gabriel Martí en considerar que no té dret a fer-ho i així està denunciat en els tribunals. Es tracta d'una iniciativa que no ha calgut posar en marxa en cap moment ja que en tot este temps el Comité d'Empresa no ha pres cap acord que es puga considerar com a tal. Demà, seguirem l'explicació.

________________________________________________________________

1ª Part.- El que ningú no t'ha contat de l'ERO

2ª Per què el Comité d'Empresa ha acabat com el rosari de l'Aurora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada