dijous, 13 de gener del 2011

RESTAURAR LA MAJORIA, DONAR LA VEU ALS TREBALLADORS (3ªpart)

L'opinió més generalitzada és que si l'empresa decideix fer una malifeta la farà després de les eleccions autonòmiques i abans que acabe l'estiu. Ja sabeu que si hi ha un ERO l'haurà de negociar el Comité d'Empresa. També sabeu que el Comité d'Empresa en estos moments es troba sense president, ni secretari i que no funciona ni sembla que vaja a fer-ho a curt termini. Per acabar-ho d'arredonir hi ha una divisió sindical que va molt més enllà de les lògiques i legítimes discrepàncies. Diguem-ho clar: els treballadors no es troben en les millors condicions per fer front a les emvestides de l'empresa. Nosaltres anem a proposar-vos un nou escenari.


REPRESENTACIONS DISTORSIONADES I DESCONFIANCES CONSOLIDADES

En les actuals circumstàncies no podem esperar miracles. Sobretot si tenim en compte la presència d'un trànsfuga en el Comité d'Empresa que distorsiona la representació sindical i que pot crear majories alienes a les que van avalar les urnes.

La Intersindical considera irrenunciable la unitat sindical però no ignorem les muralles de desconfiança que s'hi interposen. Com anem a negar la nostra desconfiança insalvable respecte USO si és una creació de Vicente Sanz feta per servir els seus interessos i els de l'empresa? Sobre UGT no podem generalitzar, però no podem oblidar que algun dels seus dirigents ha tingut actuacions injustificables, com ara, impedir la tramitació de la baixa del trànsfuga Gabriel Martí com a membre del Comité d'Empresa.


LES SOLUCIONS DIFÍCILS TAMBÉ SÓN SOLUCIONS

Calen mesures excepcionals per a situacions excepcionals. El temps corre massa de pressa per perdre'l en bones declaracions d'intencions. Ahir ja vos contàrem com es van desenrotllar les dos darreres reunions del Comité d'Empresa perquè vos féreu una idea de quina és la situació. Ara, la solució real passa per un nou Comité d'Empresa nascut d'unes eleccions sindicals avançades. Dit d'una altra manera: la solució passa per donar la paraula als treballadors.

Convocar eleccions avançades requereix d'un gran esforç col.lectiu. Primer cal que una tercera part de tots els treballadors demanen la celebració d'una assemblea per a revocar els membres de l'actual Comité d'Empresa i després que en l'esmentada assemblea vote a favor de la revocació la majoria de tots els electors de forma personal, lliure, directa i secreta.

Reconeixem la dificultat de la proposta, però segur que paga la pena donar als treballadors l'opció d'elegir el millor Comité d'Empresa per fer front a la crisi que patim.


UNA TASCA COL.LECTIVA

La iniciativa de fer unes eleccions sindicals avançades no la pot assolir un sindicat en solitari. Per això fem una crida per reflexionar sobre esta eixida. Una crida als treballadors i als sindicats, però sense amagar que ens dirigim més a uns sindicats que a altres. Concretament, ens dirigim als sindicats que aposten per conformar una acció sindical d'esquerres, en defensa dels treballadors i no de l'empresa com fa USO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada