dilluns, 15 de juny del 2009

MÉS ESTABILITAT, MÉS PELA, MÉS CONTROL...

L'objectiu prioritari de la Intersindical és i ha sigut lluitar per l'estabilitat dels treballadors. És per este motiu que hem de manifestar la nostra satisfacció pel compromís de l'empresa de no despatxar ningú este estiu. Això val per aquells companys als quals se'ls ha acabat el contracte i també per aquells que treballen en programes que puguen finalitzar ara. Es tracta de la primera vegada en la història de RTVV que aconseguim un compromís ferm d'este tipus. L'empresa també s'ha compromés a negociar la transformació de treballadors temporals en indefinits en el moment que s'aprove el conveni, cosa que està previst que passe este mes. Estos compromisos són un pas molt positiu en l'estabilitat laboral dels treballadors dels quals cal congratular-se. Hi ha però, més avanços:

LA NÒMINA DE JUNY

Finalment, l'empresa ha mogut fitxa, encara que tímidament, i este més cobrarem un dos per cent més i l'actualització del complement específic de la paga extraordinària. Es tracta d'un simple avanç que en cap moment significa una actualització de la nòmina. L'empresa continua devent-nos el dos per cent de tot el que hem cobrat en els cinc primers mesos de l'any. També ens deu el 0'5 per cent de la massa salarial de l'any passat -116 euros- i la part proporcional de l'actual.
Al mes de juny hauríem de cobrar, segons categories laborals, entre 46 i 86 euros més per l'increment del dos per cent i entre 263 i 665 euros més per l'actualització del complement específic. És a dir, entre 309 i 750 euros més que en la paga extraordinària de desembre. El problema és que en no estar actualitzat el 0'5 per cent del 2008 i 2009 estes quantitats podrien reduir-se i oscil.lar entre els 211 del grup XIII i els 559 del grup I.


JUBILACIONS PARCIALS

No s'havien concedit als companys que l'havien demanada per problemes amb l'INSS relacionats amb la contractació dels treballadors de relleu. L'empresa ha decidit
obviar este problema modificant els criteris que tenia per a la contractació dels rellevistes per tal d'evitar problemes legals. Nosaltres compartim este criteri – que és provisional- perquè entenem que el que cal salvaguardar per damunt de tot és el dret dels companys a gaudir d'una jubilació parcial.


JORNADA I HORARIS

L'empresa s'ha compromés a respectar els descansos de 12 hores entre jornada i jornada i a no fer treballar cap treballador més de 10 dies seguits. Malauradament ha calgut que la Intersindical acudira a la Inspecció de Treball per solucionar este problema que ja s'arrossega des de fa molt de temps i que afecta especialment els treballadors de la Unitat d'Enllaços i Mòbils. Seria desitjable que, a partir d'ara, no calguera la intervenció de la Inspecció de Treball per exigir el simple compliment del Conveni i l'Estatut dels Treballadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada