divendres, 5 de juny del 2009

LA INTERSINDICAL DENUNCIA L'EMPRESA EN LA INSPECCIÓ DE TREBALL: AMB LA SEGURETAT I LA SALUT LABORAL NO ES JUGA

L'actual situació no pot durar ni un minut més. No es pot permetre que en la Unitat d'Enllaços I Mòbils s'abuse dels horaris, que no es complisca el temps mínim entre jornada i jornada, ni es respecte el descans setmanal al que obliga la llei.

No estem davant un simple incompliment de la legislació laboral. Les decisions de l'empresa tenen conseqüències en la seguretat I la salut laboral. És per este motiu que hem demanat a la Inspecció de Treball que obligue l'empresa a no cometre més irregularitats i l'obertura d'un expedient per tal de depurar possibles responsabilitats.

UNA SITUACIÓ QUE S'ARROSEGA DES DE FA TEMPS

Estem parlant d'un col.lectiu que es desplaça per carretera, que sovint exigeix un gran esforç físic i que ha de treballar amb electricitat. També els conductors acumulen un excés d'hores, amb treball nocturn i vulneració del descans entre jornades.

Esta situació es produeix en un anbient de presió per part dels responsables de departament per tal que els treballadors accepten les condicions de treball. No és la primera vegada que la Intersindical ha plantejat a l'empresa l'existència d'horaris il.legals, l'abús de jornades esgotadores, la vulneració dels descansos i el conseqüent risc que tot això té per a la seguretat dels companys. L'empresa no ens lleva la raó, però no fa res per acabar amb les irregularitats. Encara més: els responsables del departament asseguren que actuen seguint ordres de la direcció i tot continua igual a pesar de les queixes verbals i escrites.

UNS INCOMPLIMENTS INJUSTIFICABLES

La Intersindical ha aportat a la Inspecció de Treball un estudi detallat dels treballadors als quals se'ls han vulnerat els seus drets. En ell es pot comprovar que durant el mes de febrer es va infringir el descans entre jornades en 38 casos, en el de març en 25, en el d'abril en 32 i en els tres primers dies de maig en 15 ocasions. Entre estes últimes es dona el cas d'un treballador que va tindre un descans entre jornada i jornada de 4 hores!

L'incompliment del descans diari es completa amb l'incompliment del descans setmanal. Això dona com a resultat l'existència de treballadors que no han tingut ni un sol dia de descans en 21 dies seguits. Tot plegat, un menyspreu al Estatut dels Treballadors i a la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Es per este motiu que també hem denunciat els fets al cap del servei de prevenció de riscos laborals i al comité de salut i seguetat en el treball.

I L'EMPRESA, COM SI PLOGUERA

També hem advertit a la Inspecció de Treball que en les pròximes setmanes, si no hi ha un canvi en la manera d'actuar de l'empresa, TVV tornarà a fer una planificació semblant per cobrir les Fogueres d'Alacant entre el 20 i el 24 de juny. En este sentit remarquem que les vulneracions dels drets laborals als quals ens referim no es produeixen a causa de situacions imprevistes, sinó que són planificades a consciència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada