dimecres, 13 de maig del 2009

LES JUBILACIONS PARCIALS, EN MARXA



L’empresa ha començat a cridar els treballadors que han manifestat la seua voluntat d’acollir-se a una jubilació parcial. Amb este pas comença a complir-se l’acord de la darrera Comissió Paritària de posar en marxa de forma immediata l’article 87 bis del VIII Conveni Col.lectiu.

L’acord assolit no arreplega totes les reivindicacions plantejades pels sindicats firmants del Conveni, però inclou que els contractes de relleu no es cobriran amb desocupats, sinó amb treballadors temporals de RTVV com a forma de promoció i manteniment dels llocs de treball d’estos. L’empresa no descarta fer contractes a jornada completa per tal que els jubilats a temps parcial puguen reduir la seua fins al 85 per cent. L’aplicació de les jubilacions parcials està previst que es revise i complete en el marc de la comissió d’estudi de les categories professionals i de borsa.

Recordeu que ens trobem en un període transitori de l’aplicació de la llei, per la qual cosa l’edat, el percentatge de la reducció de jornada, els anys de cotització i l’antiguitat en l’empresa que calen varien cada any.
Per jubilar-se engunany caldrà tindre 60 anys i dos mesos, la reducció màxima de temps de treball serà del 82 per cent (ampliable al 85 per cent si qui fa el relleu te un contracte de jornada completa). També caldrà tindre un minim de 21 anys cotitzats i una antiguitat mínima de 3 anys en l’empresa. El període transitori que marca la llei acabarà el 2012, any en el qual caldrà tindre 61 anys complits per poder jubilar-se, es demanarà una cotització mínima de 30 anys i una antiguitat en l’empresa de 6 anys. Més informació /Anar a la legislació


QUÈ PASSA AMB EL PLA DE PENSIONS DE RTVV?

El reglament del Pla de Pensions de RTVV permet que el treballador que opte per una jubilació parcial puga recuperar tots els diners que ha aportat, tant ell, com l’empresa. Cal però, analitzar quina és l’opció que més interessa.
El treballador pot optar per no recuperar res i continuar fent aportacions al pla fins la seua jubilació definitiva. En este cas, l’empresa està obligada a continuar posant les seues en els mateixos termes que abans de la jubilació parcial.
El treballador també pot decidir recuperar de colp tot o una part del que ha posat tant ell com l’empresa al llarg de tot el període de cotització. En estos casos la situació és la mateixa: el treballador pot continuar fent aportacions al pla com si res no haguera passat i l’empresa està obligada a aportar els mateixos diners cada mes.
Una cosa ben diferent és que el treballador opte per cobrar el pla de pensions en forma de renda, és a dir, no de colp sinó mes a mes. En este cas, el beneficiari no podria fer noves aportacions al pla i l’empresa tampoc estaria obligada a realitzar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada