dimarts, 12 de maig del 2009

PERÒ ACÍ QUI MANA?

Alguns caps, pel seu compte i en contra del que diu el Conveni, han decidit que el període que va del 20 d’abril al 3 de maig siga de còmput quincenal. Ho han fet a esquenes de la Comissió Paritària i de la pròpia l’empresa. Ésta però, lluny de prendre mesures contra els caps que amb tanta temeritat han actuat, ha decidit mirar cap un altre lloc.

L’article 26.1 del VIII Conveni Col.lectiu diu: “La jornada ordinaria semanal de trabajo efectivo será de 35 horas. En los procesos productivos de Navidad, Magdalena, Fallas, San Juan, Semana Santa, 9 de octubre y hasta un máximo de tres eventos más de carácter extraordinario, y para el personal adscrito a los operativos implicados, la jornada de trabajo será de cómputo quincenal, considerándose como horas extraordinarias las que superen las 80 horas quincenales”.

Això significa que hi ha 6 esdeveniments de còmput quinzenal definits i altres tres sense especificar. Ara bé, estos tres, necessàriament, han de tindre un caràcter extraordinari, qualificatiu que no pot ser d’aplicació en Moros d’Alcoi, la Santa Faç, la missa de la Mare de Deu dels Lledó o l’elecció de la Bellea del Foc que són actes que es produeixen periòdicament cada any. També cal remarcar que l’article 26-1 no estableix còmputs quinzenals en abstracte, sinó vinculats a un esdeveniment. Quin és l’esdeveniment concret que justifica el període del 20 d’abril al 3 de maig? Cal interpretar que s’han cobert 4 esdeveniments diferents, és a dir, un més dels previstos per a tot l’any?

La Intersindical no pot acceptar aquesta sèrie d’arbitrarietats. Es per este motiu que ha enviat un escrit a l’empresa per tal que deixe de mirar cap un altre lloc, esclarisca els fets, ordene que les hores extraordinàries realizades en el període esmentat es paguen d’acord als períodes normals i que exigisca responsabilitats als que han provocat este empastre.

També hem fet saber a l’empresa que no acceptarem que les eleccions europees es consideren de còmput quinzenal mentre no es diga la data d’inici i la data final del còmput i es concreten els treballadors implicats.
En la foto, l'exèrcit de Panxo Villa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada