dimarts, 29 de novembre del 2011

L'AUDIÈNCIA NACIONAL FRENA LA CLÀUSULA DE REVISIÓ SALARIAL SENSE CALFAR-SE MASSA EL CAP


L'Audiència Nacional ha desestimat el conflicte col.lectiu presentat per la Intersindical contra l'empresa per no pagar la clàusula de revisió salarial i no actualitzar el plus conveni de 2010. La sentència és una repetició reiterada que la llei de Pressupostos està per damunt dels convenis. La demanda presentada per la Intersindical ha tingut l'adhesió de CCOO, UGT, CGT i USO. Nosaltres ja estem estudiant recórrer la sentència al Tribunal Suprem.


L'AUDIÈNCIA POSA LA BENA ABANS DE LA FERIDA

El que ha complicat la nostra reclamació, a pesar de no ser l'objecte del juí, ha sigut la retallada del 5% que es va aplicar a l'ens en el segon semestre del 2010 i a tots els treballadors en el 2011. Cas d'acceptar l'aplicació de la clàusula de revisió salarial en tots els seus termes l'empresa s'hauria vist obligada a tornar tots els diners de la retallada, ja que el 5% hauria computat a l'hora de calcular la pèrdua de poder adquisitiu.
Agafem l'any 2011 com exemple. En este any, s'han retallat un 5% els salaris i és previsible que la inflació siga d'almenys el 3%. El càlcul per a aplicar la clàusula de revisió salarial per garantir el manteniment del nostre poder adquisitiu significaria que l'empresa ens abonara en concepte d'indemnització un 8 % del salari de tot l'any. Davant esta expectativa, el jutge es cura en salut i estima que "es totalmente ajustado a derecho que el legislador se reserve espacios concretos que se regularían normalmente mediante la negociación col.lectiva cuando concurran situaciones excepcionales o casos especiales”.

I ARA, QUÈ?

Els serveis jurídics de la Intersindical estudien en estos moments la sentència i decidiran si la recorren en casació davant la sala cuarta del Tribunal Suprem.
En la imatge, stop en xinés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada