dimecres, 30 de novembre del 2011

SI ERES O HAS SIGUT BECARI, AÇÒ T'INTERESSA

Si en algun moment de la teua vida laboral has treballat com a becari, ara pots fer valdre eixe temps i computar-lo de cara a la futura pensió. El termini per reclamar aquest dret finalitza el 31 de desembre del 2012. I si ets becari en l’actualitat, has de saber que l’empresa cotitzarà per tu.

L’empresa ha començat a tramitar la cotització dels becaris a la Seguretat Social en compliment del Real Decret 1493/2011, que desenrotlla la llei sobre modernització del sistema de la Seguretat Social i que ha entrat en vigor este mes de novembre.
La quota mensual és de 48 euros, dels quals 42 els pagarà RTVV i 6 el treballador. Esta cotització computa per a la pensió i equipara la protecció dels becaris amb la resta de treballadors en qüestions com baixes per malaltia comuna, accident o maternitat. Queda fora la protecció per desocupació.
POSSIBILITAT DE RESCATAR PERÍODES ANTERIORS
Aquells que han sigut becaris amb anterioritat a l’1 de novembre i que varen realitzar practiques remunerades sense protecció social ara poden rescatar fins a dos anys de cotització, temps que computarà per als drets de la futura pensió.
Eneste cas l’empresa no paga a la Seguretat Social sinò que ho fa elpropi treballador/a beneficiari. Es calcula que haurà de pagar alvoltant de 150 euros per cada mes que vullga rescatar. Esta quantitatpodrà abonar-se en un pagament únic o de forma fraccionada, ambmensualitats mínimes de 75 euros.
El rescat està pensat per aquells treballadors que necessiten completar anys de cotització per a accedir a la pensió mínima o per complir els 37 anys de cotització que s’exigeixen per a obtindré el 100% de la pensió en el moment de la pensió.
El termini per a realitzar el rescat finalitzarà el 31 de desembre del 2012 i es fa a les oficines de la Tresoreria de la Seguretat social, acreditant el període que es vol fer valdre.
Si esteu interessats, el formulari a omplir per a rescatar antics períodes de formació el trobareu a la pàgina de la Seguretat Social:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada