dimarts, 8 de novembre del 2011

ENTREVISTA DE LA INTERSINDICAL AMB EL SECRETARI GENERAL, JUAN PREFACI


ELECCIONS SINDICALS: ESTA VEGADA, PAREIX QUE TOTS REMEM EN LA MATEIXA DIRECCIÓ

L'empresa ens ha anunciat que defensarà en els tribunals el procés electoral dut a terme a RTVV i que ara qüestiona el Sindicat Independent per motius que només ell sap i que res tenen a veure amb la seua transparència i participació democràtica.
El posicionament de l'empresa coincideix amb el manifestat per al totalitat dels sindicats que tenen presència en la casa. Esta vegada, pareix que tots remem en la mateixa direcció i sentit.

EL DIRECTOR GENERAL NO POT QUEDAR-SE AL MARGE

 La Intersindical ha plantejat al Secretari General la necessitat que López Jaraba es pronuncie clara i rotundament sobre les opinions que un directiu de la casa, de forma anònima i a través de El País, ha vessat sobre aquells que treballem a RTVV.

Una persona que ens denigra, ens insulta i ens infravalora no pot estar ocupant llocs de responsabilitat ja que, de persones així, només es poden esperar actituds denigrants, insultants i de menyspreu envers els treballadors i treballadores. Una actitud que, en les actuals circumstàncies, és una provocació grollera.

El senyor Jaraba no pot quedar-se callat. Si comparteix les opinions del directiu cal que ho diga i si no les comparteix cal que les critique amb duresa i públicament. I de pas, que l'acomiade i que se'n torne al regne del “magnetoscopio” del qual ha eixit. És el millor que pot fer perquè d'un personatge tan covard, prepotent i sectari no es pot esperar cosa bona. Per això, li hem dit al secretari general que, si no pren mesures o es pronuncia sobre les declaracions del dirigent anònim, considerarem a Jaraba autor d'eixes paraules.

INFORME PRICE WATERHOUSE

Prefaci ens ha dit que no ens donarà l'informe. És a dir, que caldrà esperar a que la Inspecció de Treball es pronuncie sobre la denúncia presentada per la Intersindical. Fins ara tots pensàvem que el secretisme sobre l'informe era un intent d'amagar una possible reestructuració de plantilla, però nosaltres cada vegada estem més convençuts que el veritable motiu és que Price Waterhouse fa un anàlisi demolidor de la gestió caòtica i arbitrària de l'empresa que deixa en evidència els seus directius.

ES PAGARAN ESTE MES LES DIETES QUE ENS DEUEN?

El secretari general diu que sí. Que ha donat ordre de pagar les dietes endarrerides este mateix mes. Entén que és un problema que castiga un grup de treballadors molt concret i assegura que no és un problema de manca de comprensió ni econòmic sinó dels tràmits burocràtics. Això sí, diu que, una vegada posats al dia, les dietes es pagaran el mes següent al que s'han generat. Això comporta una vulneració del Conveni Col.lectiu i concretament de l'article 58. Els treballadors i les treballadores no poden convertir-se en els financers d'una part del procés productiu. Diners gastats, diners compensats en el moment. Així ha de ser i així anem a exigir-ho.


REGULACIÓ DE LA LACTÀNCIA

Li hem exposat la nefasta aplicació de la lactància en esta empresa, que produeix fets com que,quan una treballadora opta per acumular-la immediatament després de la maternitat, li corresponguen només un màxim de 9 dies enfront de les tres setmanes o un mes de què disposa tot el món. En este sentit li hem anunciat que, si no hi ha un canvi immediat en la seua aplicació, esta secció sindical plantejarà una denúncia en la Inspecció o un conflicte col.lectiu als tribunals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada