dijous, 22 de setembre del 2011

LA RECEPTA DE JARABA: UNA BARREJA DE CONTINUÏTAT I DROGA DURA

El nou organigrama de RTVV presentat per López Jaraba inclou poques novetats a banda de les ja conegudes de Fernando Quintela com a Director d'Antena i de Núria Romeral com a Directora de Ràdio 9. Una parella que ha donat molt que parlar i que no ens decebrà en el futur perquè són com són i actuaran com el que són. La retallada anunciada per Jaraba afectarà especialment el segon esglaó, però d'això, encara no sabem res.


LA CORDA I EL POAL

 El més remarcable és el nomenament de Maria Salut Pedrós com a Subdirectora de d'Informatius i Esports. Raó: la seua amistat amb la Secretaria Autonòmica de Comunicació, Paula Meseguer. 

Una vegada més s'ha aplicat la llei dels gots comunicants entre Burjassot i el Palau de la Generalitat. Paula Meseguer va anar de la tele a Presidència, Núria Romeral ha anat de Presidència a la direcció de Ràdio 9 i  Lola Johnson va anar de la tele al govern valencià .... És a dir, que unes vegades la corda va darrere del poal i altres el poal va darrere la corda. Això sí: la corda i el poal, sempre van ben lligats.

QUOTES I HERÈNCIES

La lectura política és que Maria Salut Pedrós és la cunya d'Alberto Fabra a Canal 9, el fil directe de la Generalitat en el dia a dia dels informatius, que al cap i a la fi és el que compta. Vist així, també podríem considerar que Ràdio 9 s'ha convertit en la reserva índia dels campsistes amb la defenestrada Núria Romeral al seu cap. L'herència de Vicente Sanz gaudeix d'una envejable salut. La gent que va accedir a l'organigrama agafada de la seua mà, com ara Luís Redondo, Ana Alemany i Noèlia Estarlich, estan encara dominant la direcció de TVV, la Subdirecció de Recursos Humans i Materials i la Subdirecció de Producció i Mitjans Tècnics.

La pregunta que interessa als treballadors és si, amb esta barreja de continuïtat i droga dura, la ràdio i la televisió van  a guanyar en credibilitat, pluralisme i transparència La resposta és que no.

Mentrestant, continuem sense saber res de l'informe Pricewaterhouse.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada