dimecres, 21 de setembre del 2011

UN ORGANIGRAMA QUE NAIX OBSOLET


El director general de RTVV, José Lópèz Jaraba, acudirà hui al Consell d’Administració amb un nou organigrama i una nova taula salarial per als càrrecs directius. En el document que lliurarà no hi ha noms i res sabem més enllà dels nomenaments de Quintela i Romeral, la parella ideal. 

 
 LES XIFRES

Jaraba vol vendre que estalvia 1’26 milions d’euros i que ha reduït el nombre de caps de 153 a 112. En este col.lectiu entren des del propi Jaraba, el secretari general, els directors de TVV i RAV, el controller, 10 subdirectors, 9 caps de departament, 27 caps de secció, 40 caps d’unitat i 21 responsables d’àrea. Tots veuran reduïda la seua remuneració. Proporcionalment, perdran més (un 16’33%) els caps d’àrea i d’unitat. Un 15’47%  reduixen els ingressos la part més alta de l’organigrama i un 13’3% els caps de departament i de secció.


UN ORGANIGRAMA AMB DATA DE CADUCITAT

El propi Jaraba, en els arguments que eleva al Consell d’Administració, assegura que este és un organigrama per a l’exercici de 2011. I és que a ningú no se li escapa que més enllà de la frontera del 31 de desembre hi ha un nou panorama. Si fructifiquen les negociacions polítiques per a canviar el model de RTVV, és evident que este organigrama quedarà obsolet. I si no quallen, la tisorada econòmica serà de tal dimensió que tampoc quadraran els comptes amb este nombre de directius. Per tant, a què respon un canvi d’un organigrama que fa olor a caduc?


 QUINTELA I ROMERAL, UNA PARELLA IDEAL


La pregunta és: Jaraba ha aplicat la tisora en reduir el nombre de directius de RTVV o està preparant el terreny per a passar el rotovàtor. El càrrec més cridaner de l’organigrama és el Director d’Antena, una figura que ja existeix des de fa anys a RTVE i la resta de cadenes privades estatals. Este càrrec l'ocuparà Fernando Quintela al qual se li delega l’elaboració de la graella de programació, estudiar i proposar les produccions escaients (pròpies, coproduccions, associades o alienes), supervisar el resultat dels programes i relacionar-se amb el sector audiovisual. Tot indica que la seua tasca real serà desbrossar el camí per a privatitzar la producció de programes i entregar-la a les productores.
Quintela vol que ens mirem en l'espill d'Intereconomia, un model de pluralisme i bona gestió. Un dels seus mèrits és haver donat cobertura a guerres com les Bòsnia i Ruanda, països tan exòtics per a ell com el País Valencià. En la imatge el podeu veure en ple procés d'innovació de la paella valenciana.
En la ràdio, Núria Romeral substitueix Lluís Motes. Ve avalada per 8 anys en Presidència de la Generalitat on s'ha convertit en una autoritat de la censura. Curiós que qui va impedir que la dimissió de Camps es retransmetera en directe haja de vetlar per la transparència i el compliment de la llei de creació de RTVV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada