dijous, 30 de juny del 2011

L'EMPRESA VOL RETALLAR ENTRE 256 I 1.642 EUROS ALS TREBALLADORS DE L'ENS A PARTIR DE LA NÒMINA DE JULIOL

La retallada, que es reclama equivaldrà al 5 % del salari cobrat entre els mesos de juny i desembre de l'any 2010 i només afectarà els treballadors de l'ens, quedant al marge els de Canal 9 i Ràdio 9. Les quantitats, segons podeu veure en el quadre adjunt varien entre el 256 i els 1642 euros segons categories laborals. Estes quantitats són les mínimes, ja que cal ajustar la paga extra de juny.


UN MATEIX CONVENI, UNS MATEIXOS DRETS

Amb la retallada anunciada els treballadors de l'ens s'equiparen, amb efectes retroactius, a la que van patir el 2010 tots els funcionaris. Als de Canal 9 i Ràdio 9 no els afecta perquè pertanyen a empreses mercantils que, per llei, van quedar excloses de la mesura.

Des de la Intersindical considerem que la pretensió de l'empresa, a més de dividir arbitràriament els treballadors, és il.legal ja que discrimina persones que es regeixen per un mateix conveni col.lectiu i que exerceixen les mateixes categories i llocs de treball. És per este motiu que ja avancem que anem a recórrer-la per via judicial.

NEGOCIAR, QUÈ?

L'empresa diu que està oberta a negociar, però l'única cosa que sembla negociable és la manera d'allargar el màxim en el temps el pagament. El percentatge de la retallada no és pot modificar. Tampoc resulta fàcil modificar els criteris que USO i UGT van aprovar en la Comissió Paritària el passat mes de febrer per a tots els treballadors i que són els que ara mateix estan aplicant-se. La taula que reproduïm esta feta a partir d'eixos criteris.

LA NOSTRA POSTURA: El QUE HAN DE FER ÉS PAGAR

En estos moments l'empresa deu diners a tots els treballadors per no haver pagat el plus conveni l'any 2010. Concretament, deu a tots i cadascun dels treballadors entre 610 i 1512 euros segons categories laborals. Veure totes les categories. Recordem que la Intersindical ha presentat un conflicte col.lectiu davant l'Audiència Nacional per a reclamar este deute.

En estes circumstàncies sembla una broma de mal gust que l'empresa plantege que hi ha treballadors que han de tornar diners cobrats el 2010. El que ha de fer és pagar-nos el que ens deu.

La cosa encara és més greu si tenim en compte que les taules salarials del 2010 no estan aprovades. Això significa que l'empresa pretén establir la retallada sobre unes taules salarials unilaterals que tampoc compartim.

TOPETAR DOS VEGADES AMB LA MATEIX PEDRA ?

La Intersindical va criticar durament els criteris aprovats per l'empresa, USO i UGT per a fer la retallada del 2011 que ara patim tots els treballadors. Són estos sindicats els que hauran de decidir si mantenen eixos criteris o els modifiquen perquè nosaltres vam votar en contra i no ens sentim responsables de l'empastrada que van fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada