divendres, 6 de maig del 2011

PROGRAMA ELECTORAL D'ESQUERRA UNIDA PER A RTVV

EUPV comparteix el model de RTVV que ha presentat la Intersindical als partits polítics per tal que els facen seu. Amadeu Sánchis ens ha fet arribar un escrit en el qual ens diu que “Coincidim plenament en les vostres reivindicacions, i les fem nostres a la vegada que les afegirem, amb el vostre permís, com addenda al nostre programa autonòmic”. Compromís també ha fet seus els plantejaments de la Intersindical, mentre que Jorge Alarte, des del PSPV, ens ha manifestat que comparteix “bàsicament” el nostre document. El PP, no està, ni se li espera.


PROGRAMA ELECTORAL D'EUPV


"1. Conscienciar a la ciutadania, fent complir la Llei de creació de RTVV, de tal forma que la programació responga a la transmissió dels valors democràtics, a la pluralitat i rigurositat informatives, així com a contribuir a la normalització lingüística del valencià en la totalitat de la programació.

2. Una xarxa informativa que responga a la voluntat de vertebrar el nostra País, assegurant la generació d’informació pròpia, socialment rellevant i estructuralment diversa per la ciutadania valenciana.

3. Assumpció per part de la Generalitat de la totalitat del deute que arrossega RTVV, i aprovació d’un Contracte Programa a través dels Pressuposts de la Generalitat Valenciana, en que el finançament s’ajuste a una programació en la que s’assegure la qualitat dels continguts i la pluralitat, així com la participació social i política.

4. Apostar per augmentar la producció pròpia, com a mínim un 50% de la mateixa, fent de RTVV un element dinamitzador i imprescindible del audiovisual valencià. En eixe sentit, ens comprometem a la signatura d’un nou Conveni amb el Col·lectiu de professionals del Doblatge en valencià, on es reconega el deute de RTVV, així com a garantir el doblatge al valencià, tant de les principals pel·lícules i series, així com a continuar amb els programes infantils i documentals, tant a Canal 9 com a Punt 2.

5. Creació del Consell Assessor previst a Llei de creació de RTVV, el qual ajude per a establir un mecanisme de col·laboració i entesa entre la societat valenciana i els/les periodistes de RTVV, per tal de garantir una programació amb uns continguts que responguen a les necessitats i inquietuds socials.

6. Un model de relacions laborals que es centre en la reducció de la temporalitat i la precarietat, introduïdes i generalitzades a través del que es coneix com la polivalència i la flexibilitat. Estabilització de la plantilla en una primera fase, amb la generalització de la contractació indefinida, per a, a llarg termini, eixamplar la plantilla, mitjançant un esforç fiscal autonòmic, entenent RTVV com a un element de dinamisme econòmic davant la particularitat de la crisi econòmica que afecta al sector de l’audiovisual. Esquerra Unida s’oposarà a l’aprovació d’un Expedient de Regulació d’Ocupació.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada