dimecres, 2 de març del 2011

QUÈ HA DE PASSAR PERQUÈ ELS CAIGA LA CARA DE VERGONYA?


La desvergonya de l'empresa dona un pas més. Sabíem que als treballadors dels grups V al VII se'ls ha baixat la nòmina en un percentatge superior a l'aplicat als quatre primers grups que són els que més cobren. La novetat és que al grup XIII, que és el que menys cobra, també se li ha retallat més del que correspon. Concretament, un 2'2 per cent més del Complement Específic.


RECTIFIQUEN O MANTENEN L'ENGANY?

L'empresa, USO i UGT asseguren que la baixada del 5 per cent de la massa salarial s'ha fet seguint els mateixos criteris que en les conselleries, però no és així. La realitat és que al grup XIII li ha restat un 3'2 per cent del Complement Específic quan només corresponia fer-ho en un 1 per cent. Això significa que els lleven més de 12 euros al mes. Vint-i-quatre en la nòmina de febrer.

El balanç de l'acord és que a RTVV s'han aplicat uns criteris que, a més de ser incoherents i injustos per als grups V, VI i VII, s'han tergiversat en perjudici del grup XIII.

A CEGUES, NO. ALGUNS TENIEN ELS ULLS BEN OBERTS

La Intersindical ha demanat que es torne a reunir la Comissió Paritària per posar remei a les injustícies i errades comeses i aplicar la retallada del 5 per cent de forma inversament proporcional al que cobra cada grup. I seria bó que l'empresa i els sindicats que li han donat suport reconsideraren la seua postura perquè el que s'ha fet, a més de ser injust i incoherent, podria ser il.legal.
La legislació que regula la baixada dels sous diu clarament que ésta s'ha d'aplicar amb criteris de "progressivitat" i que el coneixement de la massa salarial serà "requisit previ per a l'inici de les negociacions". Res de les dos coses s'ha fet. Ni progressivitat, ni massa salarial. Això però, no vol dir que s'ha fet una “negociació” a cegues perquè, després de tot el que estem observant, ens dóna la impressió que alguns tenien els ulls molt oberts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada