divendres, 25 de febrer del 2011

EN EL MÓN DE LES CASUALITATS, JARABA ÉS EL REI

Una de les principals incògnites de l'escàndol que ha provocat Vicente Sanz és saber fins a quin punt l'empresa li ha fet costat. Algunes coses, ja les sabíem. Per exemple que les tres periodistes assetjades no van rebre cap ajuda de la direcció a pesar d'haver-la demanada. També sabíem que l'empresa va tardar més de tres mesos a fer el paripé d'obrir-li un expedient a Sanz que, en estos moments, encara no ha avançat ni un mil.límetre. Ara tenim motius de sobra per pensar que ha sigut RTVV la que ha pagat a una empresa els favors que esta li va fer a Sanz després de suspendre'l de sou i ocupació.


ELS FAVORS TENEN BITLLET D'ANADA I TORNADA

Segons publica el diari Levante, Vicente Sanz, després de ser suspés d'ocupació i salari, fou contractat per l'empresa Syg Arq Canet S.L. per tal de seguir cotitzant a la Seguretat Social. Posteriorment, l'administradora d'esta firma va ser contractada per RTVV dos vegades, una com a administrativa i una altra com a tècnica en riscos laborals. Nosaltres no creiem que siga una casualitat i exigim que López Jaraba, com a màxim responsable de l'empresa, done una explicació convincent del que ha passat. També hauria de fer-ho el Secretari General, Juan Prefaci, perquè com a responsable de les contractacions no pot continuar mirant els bous des de la barrera.

Nosaltres sabem que els favors tenen bitllet d'anada i tornada, però els favors ha de pagar-los la persona que els rep i no l'empresa.

LA PRESUMPCIÓ D'INNOCÈNCIA COM A COARTADA DE LA INDECÈNCIA

No és un fet casual que el despatx de Vicente Sanz haja estat tancat quasi un any. Equival a un crit de “te esperamos Vicente”. Tampoc sembla casual que es mantinga tot el seu equip en els mateixos llocs malgrat saber que la nefasta política laboral de la casa ha sigut el caldo de cultiu de tot el que ha passat. L'expedient disciplinari que s'ha obert a Vicente Sanz ha sigut un paripé fet sense cap convicció i amb l'únic objectiu de callar les protestes. Ara, només ens faltava per saber que després de l'escàndol, RTVV està pagant la factura dels favors que li ha fet una empresa a Sanz.

Estos fets contrasten amb la postura que ha mantingut l'empresa amb les periodistes assetjades sexualment per Vicente Sanz que no han tingut cap ajuda de l'empresa en general i de López Jaraba en particular.

Buscar l'equidistància entre els assetjadors i les assetjades és una falsa equidistància, però posar-se al costat dels assetjadors és una indecència. Una indecència doble en la mesura que la principal afectada per l'escàndol de Sanz ha sigut la pròpia empresa. I també els treballadors que veiem com RTVV perd la credibilitat i la vergonya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada