divendres, 21 de gener del 2011

PLUSOS I DIETES: L'EMPRESA HA DE TORNAR EL QUE NO ÉS SEU

En l’última nòmina de desembre, l’empresa ha descomptat a alguns treballadors les quantitats que assegura que havia pagat de més durant els anys 2008, 2009 i 2010 en concepte de dietes i plusos. Es tracta d'una actuació irregular que cal recórrer.

L'EMPRESA NO TÉ LA RAÓ I, A MÉS, HO SAP

L'empresa té l'obligació de notificar personalment i amb antelació qualsevol detracció que faça en la nòmina. La comunicació pot fer-la per escrit o verbalment, però sempre de forma individual i inequívoca.
L'empresa ha actuat sense aclarir en quina base legal s'empara, sense comunicar el descompte, sense desglossar els conceptes, sense aclarir els dies en els quals s'han generat... És a dir de forma arbitrària.
Si ha existit alguna errada, l'ha comesa l’empresa, no el treballador. És l’empresa qui, suposadament, ha pagat de més de forma continuada durant estos últims anys. I hauria de saber que, fins i tot si poguera justificar els suposats deutes dels treballadors, éstos ja haurien prescrit en haver transcorregut més d'un any des que es generaren.

CAL RECLAMAR DE FORMA INDIVIDUAL

Les reclamacions sobre dietes i plusos necessàriament s'han de presentar de forma individual. El primer pas que cal donar és passar la petició pel registre d'entrada. Si la resposta de l'empresa no és satisfactòria, aleshores caldrà acudir a la via judicial. Cas de prendre esta decisió, tindrà al seu costat els nostres serveis jurídics.
Per obtindre el model de la reclamació que has de passar per registre no tens més que fer un clic ací.
Als treballadors de RTVV se’ns obri un període intens de mobilització en matèria de defensa dels llocs de treball i dels nostres salaris. Cal anar entrenant-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada