divendres, 10 de desembre del 2010

L'EMPRESA ES MOFA DEL CONVENI I DELS TREBALLADORS

Estavem acostumats al lema de l'empresa de no complir el que firma i no pagar el que deu, però està vegada ha anat massa lluny. Els endarreriments que ens pagarà en la nòmina de desembre no són els que corresponen al que diu el conveni i les taules salarials aprovades. A estos incompliments cal afegir la injustificable decissió de l'empresa de rebaixar el plus conveni a la quantitat que cobràvem l'any 2007. La seua actuació, més enllà de la merma econòmica que implica, equival a dinamitar el conveni i qüestionar greument el dret a la negociació col.lectiva. La Intersindical, considera que la postura de l'empresa és una burla i una provocació i per això, a l'igual que USO i UGT s'ha negat a firmar les taules salarials que ha presentat l'empresa a la Comissió Paritària.

ARA JA NO ESTEM PARLANT DE DEUTES

Fins ara, parlavem d'uns deutes que l'empresa reconeixia però que no pagava. Ara la situació és que l'empresa ni reconeix el que ha firmat ni pensa pagar-ho. I a més, ens baixa el Plus Conveni al que cobràvem el 2007 de forma indefinida. Una actitud irresponsble que portarem als tribunals perquè tenim un conveni i unes taules signades que no s'han complit.


QUÈ ANEM A COBRAR EN CONCEPTE D'ENDARRERIMENTS?

L'empresa, accepta pagar el Fons de Compensació Extraordinari (0'5 per cent de la massa salarial) del 2008 i 2009.
També paga el 0'3 per cent del 2010 aplicat a tots els conceptes retributius llevat dels referits al Plus Conveni.
Això significa que els endarreriments que finalment cobrarem en la nòmina de desembre van dels 378 euros als 457 segons categories laborals. Veure quadre.

QUINS ENDARRERIMENTS DEIXAREM DE COBRAR?

No cobrarem l'increment del plus conveni del 2009 (entre 25 i 60 euros segons categories) i el del 2010 es retrotreu al que es cobrava en el 2007.
A més, amb les taules salarials del 2010 presentades per l'empresa i l'esmentada rebaixa del Plus Conveni enguany haurem cobrat entre 52 i 128 euros menys del que ens correspon.
D'altra banda, l'empresa ha anunciat ajustos respecte els plusos i dietes cobrades en el 2008 i el 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada