dimarts, 14 de desembre del 2010

CINISME I EXCUSES DE MAL PAGADOR

L'empresa ha justificat la decisió de rebaixar-nos el Plus Conveni a la quantitat que cobràvem l'any 2007 argumentant que ha sigut una exigència de la Sindicatura de Comptes. Una mentida més. Les recomanacions que sistemàticament fa la Sindicatura de Comptes a la direcció de RTVV van per un altre camí ben diferent. Estos podrien ser els 10 manaments que, malauradament, l'empresa es nega a aplicar a pesar de la insistència del Síndic. I així ens van les coses....


1.- Faràs un pla de viabilitat per damunt de totes les coses. Davant l'increment de les pèrdues i el dèficit la Sindicatura recomana “un pla de viabilitat a mitjà i llarg termini, a l'objecte de paralitzar el procés de deterioració i de restablir l'estructura patrimonial i financera, considerant entre altres aspectes un major rigor en la gestió de la despesa i en el consegüent control pressupostari, especialment en depeses de programes i adquisició de drets i de personal ”
2.- Vigilaràs els impagaments. La Sindicatura alerta que els clients de dubtós cobrament són més dels que es declaren i que existeixen saldos difícilment recuperables.

3.- Calcularà abans de contractar. La Sindicatura de Comptes adverteix que es compren els programes sense calcular prèviament el cost total imputable i els ingressos de publicitat derivats de la seua emissió i induïts per l'audiència que hom preveu obtenir.

4.- Utilitzaràs personal de la casa. El Síndic reitera la necessitat de contractar seguint unes normes sobre els preus que s'han de satisfer a les productores i demana que es justifique en els expedients de contractació perquè no s'utilitza personal de RTVV.

5.- Utilitzaràs la clàusula de rescissió. Quan no s'assoleix l'audiència prevista, recomana fer ús de la clàusula de rescissió contractual i no renovar els contractes, com s'ha continuat fent amb les productores amigues dels successius directors generals.

6.- Pagaràs drets d'emissió mirant la butxaca. El Síndic es molt crític amb la compra-venda de drets d'emissió d'equips com el València, el Vila-Real i el Llevant, que varen fer perdre 21 milions d'euros a RTVV en només un exercici. Adverteix, de cara al futur que els pagaments efectuats per drets d'emissió “haurien d'anar precedits d'una anàlisi rigorosa dels preus que s'hi hagen de satisfer i dels possibles ingressos que hom preveu obtenir”. Ja ho hem pogut comprovar amb l'emissió de la Fòrmula 1.

7.- No faràs trampa amb la contractació i utilitzaràs les borses de treball. El síndic critica la política de contractació “tant pel que fa a la no utilització de les borses de treball per a la majoria de les contractacions realitzades, com a la falta de motivació suficient de les propostes de contractació. També es recomana que l'objecte del contracte d'obra o servei es definisca amb precisió i claredat”.

8.- No enchufarás. L'empresa sobrepassa el nombre previst de personal de suport o assessorament a directius, denominat "extra-plantilla". També denuncia contractes on “no consta la documentació que acredite la titulació requerida per a poder exercir el lloc de treball, o la titulació aportada no s'ajusta a la requerida”.

9.- Catalogaràs els llocs de treball. La Sindicatura reclama que el Conveni Col.lectiu incloga els requisits i les funcions de cada lloc de treball, una reivindicació constant dels sindicats que l'empresa ignora sistemàticament..

10.- No malbarataràs la publicitat. La sindicatura constata que les tarifes de preus d'anuncis publicitaris a RTVV aprovades anualment perden la seua efectivitat al quedar minorades a conseqüència de: l'aplicació de descomptes que representen entre el 50% i 75% del preu fixat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada