dimarts, 30 de novembre del 2010

EMILIO FERNÀNDEZ: NI DIMITEIX, NI ES RETRACTA

Treballadors concovats per la Intersindical, CCOO i CGT s'han concentrat davant el Consell d'Administració de RTVV per protestar contra la situació de l'empresa i les declaracions a favor de la privatització i la retallada de llocs de treball que planteja el seu president.
La Intersindical s'ha reunit amb el president del Consell d'Administració, Emilio Fernàndez, per lliurar-li, personalment, l'escrit passat per registre en el qual li demanem la dimissió. Ell ens ha replicat que no pot dimitir perque, cas de fer-ho, podria considerar-se com una fugida. Tampoc s'ha volgut retractar de les declaracions sobre la privatització i la retallada de llocs de treball. Segons ha dit, la conseqüència de les seues declaracions ha sigut que el Consell s'ha pronunciat públicament en contra de la privatització, amb la qual cosa hem eixit guanyant nosaltres i ara estem millor del que estavem abans de parlar ell. Encara que semble mentida, no li hem donat les gràcies.

ESCRIT LLIURAT A EMILIO FERNÀNDEZ

“Davant les seues declaracions demanant la urgent privatització de RTVV i la retallada de llocs de treball, Intersindical Valenciana vol fer-li arribar les següents reflexions.

Vosté és coneixedor que la Llei de Creació de RTVV preveu que les empreses vinculades al grup RTVV siguen de titularitat pública. Per tant, la seua proposta va en contra de la llei que regula l’existència del Consell d’Administració que vosté presideix.

Hi ha diverses resolucions judicials fermes contràries a la privatització de RTVV, per la qual cosa entenem que vosté, des del seu càrrec de màxima representativitat que ostenta en el Consell d’Adminsitració, se sitúa al marge del marc legal vigent.

Les seues declaracions han arribat a l’opinió pública en raó del seu càrrec, però sense un debat previ en el Consell d’Administració ni una resolució ferma sobre el mateix, per la qual cosa entenem que menysprea l’organisme que presideix des de fa 12 anys.

El Consell s’ha manifestat en repetides ocassions a favor d’una ràdio i una televisió de caràcter públic. Obviament vosté se situa al marge de les directrius del Grup Parlamentari que dona suport a l’executiu valencià.

Les seues declaracions fan referència a la situació insostenible de RTVV. Li recordem que vosté presideix el Consell d’Administració des de 1999, any en què el deute era de 190 milions d’euros, i que a data de hui hem arribat als 1.100 milions d’endeutament. Any rere any vosté ha votat favorablement els pressupostos de RTVV i les mesures de finançament complementàries que han dut a la situació actual. Entre estes mesures hi ha mantindre el lloguer dels locals que ocupa per l’auster preu de 28.000 euros al mes.

Per tot això, considerem que les seues paraules són inapropiades per al càrrec que ostenta, perjudicials per al conjunt de l’empresa, lesives per als treballadors i d’un cinisme absolut per no voler fer-se responsable de les competències que se’n deriven de la presidència que ocupa.

Pel bé del futur de RTVV Intensindical Valenciana demana la seua dimissió en un gest que li faria, al menys, ser coherent amb el pensament que ha fet públic”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada