dilluns, 22 de novembre del 2010

EL PP ENS CONFIRMA QUE ENS LLEVARAN EL 5% DEL SOU. NO ÉS UNA RETALLADA, ÉS UN ROBATORI

Els treballadors de RTVV, RAV i TVV patirem una retallada de la massa salarial del 5 per cent de mitjana l’any 2011. Així figura en el projecte de pressupostos de la Generalitat i li ho ha confirmat a la Intersindical el Grup Parlamentari Popular de les Corts. La Intersindical s’ha reunit amb els grups parlamentaris per demanar la retirada d’esta proposta i vos anunciem que estem disposats a encetar totes les vies legals per defensar el dret a la negociació col.lectiva i el VIII Conveni Col.lectiu.

EL QUE ENS HAN DIT ELS GRUPS PARLAMENTARIS

El Grup Parlamentari popular, que dóna suport al govern valencià i que disposa de majoria absoluta a les Corts, han confirmat a la Intersindical que treurà endavant la retallada de la massa salarial del 5 per cent de mitjana per a tots els treballadors de totes les societats mercantils depenents de la Generalitat, entre elles RAV, TVV i l’ens públic RTVV. Eixa retallada del 5 per cent no serà igual per a tots els treballadors. Serà més elevada del 5 per als grups retributius més alts i més baixa del 5 per als grups retributius més baixos.
La Intersindical ha mostrat al PP la seua disconformitat total amb la mesura i la nostra decisió d’encetar totes les vies legals i sindicals per evitar esta disminució salarial. De fet, esta secció sindical s’ha reunit amb tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes. Així, el PSPV ha avançat que estudiarà la mesura, mentre que Compromís ha anunciat diverses esmenes. Entre elles està demanar el pagament dels endarreriments, el manteniment dels sous i la provissió d'un fons econòmic per fer front a la possible responsabilitat civil de RTVV en el cas Sanz.
Esta secció sindical, a més, vol anunciar a tots els treballadors de RTVV que va a encetar totes les vies legals per defensar els drets salarials dels treballadors d’esta casa. Els serveis jurídics de la Intersindical estudien la millor via legal per a totes les empreses públiques afectades.

ROBAR ELS DINERS, ROBAR LA NEGOCIACIÓ COL.LECTIVA

La Intersindical en RTVV considera que la retallada salarial prevista pel govern valencià comporta una vulneració del dret a la negociació col.lectiva recollit en l’article 37 de la Constitució Espanyola i la força vinculant dels convenis col.lectius (vore article 37 Constitució Espanyola) El VIII Conveni Col.lectiu de RTVV, publicat al Diari Oficial de la Generalitat el passat 10 de febrer, és fruit de la negociació col.lectiva i té força vinculant. Considerem que el govern valencià, que va acceptar i publicar el conveni, no pot anar contra els seus propis actes a penes uns mesos després.
De la mateixa manera, considerem indignant que la Generalitat decidisca que siguen els treballadors els que paguen la nefasta i corrupta gestió econòmica ocorreguda en els últims anys en la nostra empresa. També considerem que s’haurien de demanar explicacions a l’exdirector general Pedro García sobre el parador dels diners que Francisco Correa, El Bigotes i altres presumptes delinqüents s’han emportat de la nostra empresa. En este context, la retallada no podem considerar-la com una simple retallada, sinó com un robatori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada