dimecres, 24 de novembre del 2010

VICENTE SANZ: 9 MESOS I UN DIA D'ESCÀNDOL

Han passat nou mesos i un dia desquè el 23 de febrer Vicente Sanz va ser denunciat per tres treballadores de RTVV per un presumpte delicte d’assetjament sexual. La Intersindical Valenciana està personada en la causa i segueix el procediment penal dia a dia. Per això, et podem contar que la instrucció del cas està a punt d’acabar i tot apunta que hi haurà judici l’any 2011.


Després de les declaracions de l’imputat, sobre el qual pesa una orde d’allunyament, i de les tres querellants, a més de la pràctica de les fases testificals, documentals i pericials, esta secció sindical considera que la causa penal funciona de forma satisfactòria i nosaltres, com a acció popular, continuem treballant per tal que es faça justícia amb les tres treballadores.

Mentrestant, la direcció de l’empresa manté un complet hermetisme sobre l’expedient disciplinari obert a l’imputat tot i l’interés mostrat per esta secció sindical. Tampoc sabem si la Direcció General, ha obert algun tipus d'investigació interna per tal d'esclarir qui va contribuir, per acció o per omissió, amb el seu silenci o la seua complicitat, a tancar el cercle sobre les tres treballadores. Tot sembla apuntar que el mateix José López Jaraba coneixia els fets abans de la seua publicació i no va ser capaç de prendre mesures contra l’imputat tot i l’evidència de les proves.

És important que les víctimes d’assetjament no siguen doblement castigades perquè el seu entorn laboral les deixa a soles. Per a trencar este aïllament, fa uns mesos posàrem en circulació el manifest “No estàs sola”. Ja l’han firmat més 3.600 persones i 70 col.lectius i demamen a tot el personal de RTVV que signe este manifest. És una mostra de solidaritat amb les tres companyes, un rebuig de la violència contra les dones i una exigència de responsabilitat als directius de Radiotelevisió Valenciana. Si encara no has signat, hui és un bon moment.

SABER MÉS PER A FER MÉS CONTRA LA VIOLÈNCIA

Si vols conèixer millor els problemes que provoca la violència contra les dones, els recursos educatius per plantar-li cara i una extensa documentació, l'àrea de la dona de la Intersindical posa al teu abast una pàgina web molt extensa i completa. Visíta-la amb un clic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada