dimarts, 19 d’octubre del 2010

CAMPANYA PER COBRAR ELS ENDARRERIMENTS

La primera obligació que té una empresa és pagar correctament i puntualment els seus treballadors. Tanmateix, als treballadors de RTVV ens deuen el Fons Compensatori Extraordinari des de l'any 2008, les actualitzacions del Plus Conveni des del 2009 i l'increment retributiu del 0'3 per cent establert en els Pressupostos de la Generalitat corresponent al 2010. Estos conceptes -veure quadre- sumen quantitats que van dels 364 als 525 euros, segons categories.


L'empresa, malgrat haver firmat les taules salarials que arrepleguen els endarreriments esmentats, continua sense pagar-nos. Des de la Intersindical vos recordem que els treballadors tenim dos drets. Un d'ells és el de cobrar el que ens toca a final de mes. L'altre és el dret de tots els treballadors a rebre avanços a compte del treball que ja s'ha fet i està recollit a l'article 29-1 de l'Estatut dels Treballadors.

El dret a demanar una bestreta està pensat per a aquells treballadors que volen un avanç de la seua nòmina. Este dret es tradueix en què una persona pot reclamar, per exemple, que el dia 13 se li avancen 13 dies de la nòmina en base a que ja els han treballat. Naturalment, el dia 7 no pot demanar un avanç de 20 dies perquè només n'ha treballat 7. En el cas que plantegem nosaltres alguns dels avanços que reclamem els estem arrossegant de de fa dos anys. Tenim, per tant, tot el dret del món.

TENIM DRET: UTILITZEM-LO

El que proposa la Intersindical és que exercim el nostre dret a demanar una bestreta i que el seu import siga a compte de la nòmina en la qual se'ns pagaran els endarreriments. Resumint: es tracta de reforçar el dret que tenim a cobrar la nòmina en temps i forma amb el dret que també ens reconeix l'Estatut dels Treballadors a rebre avanços pel treball ja realitzat.
Naturalment, la Intersindical no renuncia a fer cap tipus d'acció, incloent la judicial, per tal d'aconseguir que l'empresa ens pague el que toca i quan toca. Si vols sumar-te a la iniciativa, no tens més que omplir l'imprés que hem preparat i passar-lo per registre. Nosaltres ja estem fent-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada