dilluns, 18 d’octubre del 2010

PRESSUPOSTOS 2011, UNA CORTINA DE FUM

El Consell d’Administració debatrà este dimarts l’avantprojecte de pressupostos de RTVV per a l’any pròxim. En grans línies , la documentació entregada per la Direcció de RTVV recull un pressupost de 183 milions d’euros ( TVV 154,5 milions ; RAV 9,5 i l’Ens 19). Suposa una retallada d’un 8’6 % respecte de l’any passat.

CONTRACTE PROGRAMA: NI ESTÀ NI SE L'ESPERA


Com ve sent habitual els darrers anys, la documentació que es presenta al Consell d’Administració evidencia carències i amaga intencions. Un any més cau en l’oblit la reiterada promesa del Contracte Programa, feta per Francisco Camps a les Corts. Este acord marc permetria que la Generalitat fixara les transferències anuals a RTVV, assumira la càrrega financera i acordara amb la direcció de RTVV la dimensió social i empresarial de la televisió i la ràdio públiques. A diferència d’altres televisions públiques (com TV3, ETB o RTVE), es continua fugint d’un model estable que lligue el finançament, les plantilles i els resultats de manera que la societat puga vore que hi ha un compromís entre la Generalitat, l’empresa i els usuaris.

L’endeutament que manté RTVV, producte d’una política de grans alegries financeres quan Pedro García era el Director General , continua sent un llast que no s’aborda en este exercici. A l’igual que l’any anterior, en 2011 RTVV haurà de saldar préstecs amb bancs alemanys per valor de 32’5 milions d’euros. Amb un Contracte Programa esta quantitat seria absorbida per la Generalitat però les arques autonòmiques estan tant buides que els mateixos pressupostos reconeixen que l’Institut Valencià de Finances serà l’encarregat de renegociar este quotes, amb els consegüent increment d’interessos a pagar.

MASSA PREGUNTES, POQUES RESPOSTES

Veiem amb preocupació que la producció pròpia de TVV caiga en 4’4 milions d’euros, atenent que és esta partida d’on depenen la majoria dels 700 contractes temporals. Tampoc no queda explicat com es passa d’un increment de l’1,6 per cent del pressupost de personal en 2010 a una disminució del 3’5 per cent enguany, atenent que la plantilla continua estabilitzada en 1027 treballadors i que les previsions d’increment de l’IPC són superiors a les de l’any passat.

Són massa interrogants i un excessiu nombre d’imprecisions que ens fan pensar que els pressupostos que ara passen pel Consell d’Administració són paper mullat, sobretot si atenem que el mes de maig se celebraran eleccions autonòmiques i per a eixa data el Director General tindrà damunt la taula l’estudi tret a licitació per encarregar un nou model d’organització i de gestió de TVV i de RAV on s’abordarà l’adequació de les plantilles i el model de producció.

Més que uns pressupostos ens temem que els 56 folis que entren al Consell d’Administració no són altra cosa que una cortina de fum, que no tenen validesa més enllà del 22 de maig i que amaguen una reconversió que els actuals dirigents no s’atreveixen a explicar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada