dimecres, 19 de maig del 2010

LA INTERSINDICAL NO PARTICIPARÀ EN LA FARSA DELS TRIBUNALS DE PRÀCTIQUES

La convocatòria de selecció de personal en pràctiques ha eliminat el dret dels sindicats a formar part dels tribunals. L'empresa, vulnerant el que diu el Conveni Col.lectiu, pretén escamotejar el dret esmentat concedint-nos la possibilitat de “proposar” alguns membres dels tribunals, tot i deixant clar que només podran actuar a títol individual. No es tracta, per tant, d'una veritable representació sindical, sinó d'una fórmula perquè avalem, amb la nostra trista participació, el que considerem un despropòsit: que el Director General designe a dit tots els membres dels tribunals.

PROFEQUÈ? IMPARQUÈ?

L'empresa argumenta que la legislació no permet la presència dels sindicats de la manera en què està establerta en el Conveni Col.lectiu. I no la permet perquè "cal garantir els principis de professionalitat i imparcialitat”. A nosaltres no ens sembla malament. És més: hem dit que estem disposats a renunciar de bona gana a estar en els tribunals si es garanteix que els seus membres seran elegits de forma “professional i imparcial”. El que no podem tolerar és que no es complisca el Conveni amb l'excusa de garantir la "professionalitat i la imparcialitat" i que la alternativa que ens donen siga que el Director General anomene arbitràriament tots els membres dels tribunals.
Hem de dir que, a pesar d'haver-ho demanat, l'empresa sempre s'ha negat a concretar i explicar quins criteris utilitzarà per elegir els tribunals de selecció. També hem de recordar que la Intersindical va proposar que el sistema de selecció fora per sorteig, tal i com es fa en diversos sectors de l'Administració.

UN DIT MASSA LLARG

A nosaltres ens sembla tan vàlid el sistema establert en el Conveni com el de la nova legislació que es vol aplicar. El que no volem és que es faça a dit i, a més, convertint-nos en còmplices d'un frau. Per això no estarem en els tribunals i impugnarem les proves de selecció. I per un camí o altre, CCOO i CGT han tret les mateixes conclussions que nosaltres i així ho van manifestar en la darrera reunió del Comité d'Empresa.
Per contra, USO i UGT estan entusiasmats en participar seguint les regles que ha imposat l'empresa, però això els toca explicar-ho a ells. Si pot ser, sense dir mentides. I mentida seria, per exemple, afirmar que la proposta de l'empresa respecta el Conveni Col.lectiu.

PLOU SOBRE BANYAT

La nostra decisió de recòrrer les comisions de selecció establertes en la convocatória de pràctiques s'afegeix al recurs que ja vam anunciar contra la inclussió, dins la mateixa convocatòria, d'una oferta de treball en la categoria laboral de TMA que no existeix en el conveni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada