diumenge, 11 d’abril del 2010

REFUNDAR RTVV

La situació a la qual ha arribat la RTVV ja no admet pedaços. Ja no és qüestió d'anomenar un nou director general, d'introduir alguna millora en la gestió o d'intentar donar-li una aparença més plural. L'únic que pot salvar la ràdio i la televisió pública valenciana de la desfeta econòmica, el descrèdit social i la vergonya col.lectiva és una veritable refundació basada en un contracte programa seriós i consensuat, el compromís amb el pluralisme, la transparència informativa i un nou plantejament de les relacions laborals.

UNA HERÈNCIA QUE FA PUDOR

El que tenim en matèria laboral és una herència de Vicente Sanz basada en la prepotència i l'arbitrarietat i posada al servei dels interessos del PP i dels propis interessos personals de l'exsecretari general. L'herència que ens ha deixat la seua gestió és una precarietat laboral vergonyant, centenars de contractes fraudulents al marge de les borses de treball i de les categories laborals, el menyspreu a la normativa laboral i la distorsió de la representació dels treballadors a través d'un sindicat groc alletat des de la quarta planta de Burjassot. Per capgirar esta situació cal un nou marc de relacions laborals en el qual es respecten la llei i els compromisos i es negocie des de la bona fe.
I això encara és més difícil que començar de zero perquè primer caldrà buscar una eixida a les irregularitats que estan arrossegant-se des de fa molts anys. Entre elles la negativa a transformar els treballadors temporals en indefinits i el no reconeixement del treball real que fan aquells que tenen un fals contracte de guionistes.

UN DESPATX TANCAT, UNA GESTIÓ PARALITZADA

En la quarta planta hi ha un despatx tancat, el de Vicent Sanz. Ell és el que ho feia tot. I en anar-se'n, el despatx s'ha quedat buit i la gestió marcada per la inèrcia. Per la seua inèrcia. Esta empresa no pot permetre's el luxe de no tindre un secretari general a ple rendiment i eixe paper no es pot fer des de la sèptima planta.

CONTAR-HO TOT I CONTAR-HO BÉ


La principal raó d'existir d'esta empresa és la d'informar i cal assumir que la manipulació és un frau a tots els valencians. Per tal d'aconseguir-ho cal voluntat política, però també posar els mitjans de control que propicien el compliment dels principis establerts en el llei de creació de RTVV. Cal un nou sistema per elegir el director general, constituir el Consell Audiovisual i donar més protagonisme a la Comissió de Control de RTVV i al Consell d'Administració. I, sobretot, cal constituir els comités de redacció a la ràdio i la televisió. Un plantejament que hem fet sovint des de la Intersindical i que és compartit pel Síndic de Greuges.
Esta casa s'ha caracteritzat des de fa molt de temps per sumar manipulació, restar credibilitat, multiplicar deute i dividir la societat. Ara, caldria afegir el descrèdit que implica tindre un ex director general esguitat pel cas Gürtel, un ex secretari general imputat en un seguit de delictes d'assetjament sexual i un director general sobre el que comencen a caure sospites sobre la seua actuació en el cas Sanz.


MÉS DINERS, MÉS SERVEI PÚBLIC

És ben conegut que la situació econòmica de RTVV és insostenible a causa de la mala gestió i el clientelisme. Posar remei a este estat de coses però, va més enllà de posar diners a fons perdut. Cal redefinir la ràdio i la televisió que volen els valencians i assegurar la seua viabilitat a través d'un contracte programa consensuat que aposte per una ràdio i una televisió amb vocació de servei públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada