dimecres, 28 d’abril del 2010

GLUB, GLUB... TOT D'UN GLOP

El Consell d'Administració de RTVV , amb els vots del PP, ha aprovat la convocatòria dels contractes de pràctiques per al 2010. I ho ha fet a pesar de conèixer de sobra les irregularitats que conté. La primera d'elles és que s'ha introduït una categoria laboral, la dels TMA, que ni ha existit, ni existeix en el Conveni. La segona és que el Director General designarà tots els membres dels tribunals sense el mínim respecte als principis d'imparcialitat i independència.

La Intersindical ja va fer arribar les seues crítiques i els seus plantejaments a tots els membres del Consell d'Administració. Al final però, ha pesat més l'obediència deguda que el respecte al Conveni Col.lectiu, l'Estatut dels Treballadors i l'Estatut Bàsic del Treballador Públic. Ara, l'únic camí que ens han deixat és anar als tribunals.

Ens consta que la decisió no ha sigut agradable per als consellers del PP. Si més no, perquè la nova convocatòria de pràctiques resta al Consell d'Administració tot tipus de protagonisme en els processos de selecció. Però no han dubtat ni un segon en el compliment del seu deure: glub, glub i s'han empassat tota la convocatòria d'un glop. Bon profit, don Emilio.

PREPARANT "LA CANTERA"


En la baremació dels contractes de pràctiques d'enguany figura com a novetat que s'atorguen un màxim de tres punts a aquells que acrediten haver gaudit de beques formatives o professionals. Estos 3 punts, determinants en la selecció, no figuraven en anteriors convocatòries, on es valorava més l'expedient acadèmic.
Això aclareix perquè la Direcció de RTVV ha tingut tant d'interés en duplicar el nombre de becaris (una selecció que no passa per cap control dels sindicats). D'esta forma l'empresa crea una "cantera" de 140 llocs de treball (entre pràctiques i becaris) on no hi ha garanties de control en la contractació i on tindrà TMA de sobra per a maniobrar.No és que ens semble malament fer "cantera" si és per reforçar o millorar l'equip, el que ens preocupa és que l'objectiu últim puga ser utilitzar-la contra l'equip. El sanzisme en estat pur.
 
I LA BOLA CREIX, I CREIX
 
El consell d'Administració, amb els vots en solitari del PP, ha autoritzat negociar un prèstec a llarg termini, amb l'aval de l'Institut Valencià de Finances, pels 32 milions d'euros que RTVV havia d'amortitzar enguany amb dos bancs alemanys. S'ajornarà el pagament i creixerà l'endeutament, que a data del 31 de desembre passat, era de 1.099 milions d'euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada