dijous, 29 d’abril del 2010

NI POC, NI MIQUETA, NI GENS

Ni poc, ni miqueta, ni gens. Això és el que hem tret en clar de la darrera reunió de la Comissió Paritària. L'actitud de l'empresa en qüestions com l'estabilitat laboral o el no pagament dels endarreriments ha arribat a uns extrems que considerem intolerables.



TRANSFORMACIÓ DE TREBALLADORS TEMPORALS EN INDEFINITS

El compliment d'una llei hauria de ser un fet normal i i automàtic i mala cosa és que tingam que lluitar per aconseguir que s'aplique l'article 15/5 de l'Estatut dels Treballadors on es regula la transformació de treballadors temporals en indefinits. El Conveni Col.lectiu recull el contingut d'este article i afegeix que la Comissió Paritària serà informada trimestralment sobre la seua aplicació i compliment.
El dret dels sindicats a ser informats sobre l'aplicació i el compliment de la mesura se'n deriva de l'obligació de l'empresa de complir la conversió de treballadors temporals en indefinits. Sense esta obligació el dret a l'esmentada informació seria un frau. I un frau és constatar que a estes altures l'empresa no ha convertit en indefinit ni un sol treballador temporal.
L'empresa, en la reunió de la Comissió Paritària ens ha comunicat el “compromís formal” de fer una conversió “massiva” de treballadors temporals en indefinits abans de l'estiu. És a dir, abans del 21 de juny. Hem de dir que la falta d'explicacions i concrecions ens han sonat més a una nova excusa que a una promesa seriosa.

ARA, PITJOR QUE FA UN ANY ?

L'article 19/2 del Conveni està pensat com una eina d'avanç en la estabilitat de l'ocupació. L'any passat, davant el fet que no estaven produint-se contractes indefinits, l'empresa va optar per comprometre's a que durant l'estiu cap treballador aniria al carrer. Enguany, l'empresa no ha plantejat un canvi de postura, però tampoc s'ha volgut comprometre a res.
D'esta manera, transcorregut un any, ens trobem què l'empresa segueix sense fer indefinits i sense un compromís ferm de mantindre els llocs de treball. Tot això agreujat pel fet de que ja s'ha anunciat el final d'alguns programes amb els corresponents interrogants sobre el futur dels seus treballadors. Com és possible?

ENDARRERIMENTS SALARIALS

Els compromisos econòmics formen part del conveni i la falta de pagament és un incompliment del conveni. Com es pot justificar que continuen pendents endarreriments del 2008? Com és possible que s'ignoren conceptes salarials pactats en conveni? Com pot ser que no cobrem increments establerts als Pressupostos de la Generalitat i que tots els treballadors públics ja han cobrat?


FINS A QUAN DURARÀ LA PROVISSIONALITAT?

No podem ignorar que estos fets es produeixen en un moment en el qual s'ha instal.lat en la casa un sentiment de provisionalitat arran de la marxa de Vicente Sanz. Es tracta d'un buit que cal omplir perquè RTVV no pot permetre's el luxe d'estar sense un Secretari General legitimat per a ser-ho i a ple rendiment. No podem entendre que qüestions ben polèmiques com les bases per a la contractació dels treballadors en pràctiques s'haja fet a tota velocitat i sense importar les irregularitats que han anat eixint pel camí mentre que altres qüestions es troben tancades en un calaix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada