diumenge, 31 de gener del 2010

PREPAREM EL PRIMER PLA D'IGUALTAT DE RTVV

RTVV prepara el seu primer pla d’igualtat. La comissió d’igualtat del VIII Conveni Col.lectiu ha decidit encetar els treballs per confeccionar el primer esborrany. Des de la Intersindical estem treballant en les diverses propostes. Estem consultant els plans d’igualtat que ens han semblat més interessants i també els treballs que el nostre sindicat ha proposat en altres administracions públiques. Els posem al teu abast perquè els pugues consultar.

La confecció del pla d’igualtat ve marcada per la Llei Orgànica d’Igualtat efectiva d’homes i dones, la coneguda com a Llei d’Igualtat, que obliga les empreses de més de 250 treballadors a tindre un pla en un termini breu. El pla intenta eliminar tots els obstacles que impedeixen l’accés de les dones a la igualtat efectiva, als càrrecs de responsabilitat dins de l’empresa i a la seua promoció personal i professional.
Este pla permetre elaborar un mapa diagnòstic del nombre d’homes i dones en RTVV, la seua relació contractual i les seues càrregues familiars. A més, el pla regularà les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, els permissos de maternitat/paternitat, la lactància, la violència domèstica i l’assetjament laboral i sexual, entre d’altres qüestions.
En una empresa de comunicació com la nostra, també és important regular la imatge de la dona que oferim des dels diversos canals de ràdio i televisió. Som una empresa pública. La Llei de Creació de RTVV ens obliga a abordar la informació des d’una perspectiva d’igualtat.
Posem al teu abast els diversos plans d'igualtat que estem fent servir:
- RTVE
- Propostes Intersindical al pla de la Generalitat
- Ferrocarrils de la Generalitat (Annex IV del Conveni)
- Diputació de València
- Ajuntament de València
- EMULSA Gijón

Ens agradaria també conéixer les teues opinions i aportacions. Vols col.laborar amb nosaltres? Escriu-nos a intersindical@rtvv.es.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada