divendres, 15 de gener del 2010

L'EMPRESA COMENÇA A FER INDEFINITS

La Direcció de RTVV s’ha compromés, en la Comissió Paritària celebrada hui, a convertir en indefinits durant este trimestre els treballadors que reuneixen els requistits que recull l’Article 19.2 del Conveni Col.lectiu i l’article 15.5 de l’Estatut dels Treballadors.

L’empresa notificarà pròximament als interessats la seua nova condició laboral. Això significa, segons la llei, que es convertiran en indefinits aquells treballadors en actiu que estiguen contractats durant un termini superior a 24 mesos en un període de 30, per al mateix lloc de treball amb la mateixa empresa, mitjançant dos o més contractes temporals. Queden fora d’esta aplicació els contractes formatius, de relleu i interinitat.

Tot i això, sindicats i empresa discrepem sobre algunes interpretacions de l’abast de la llei. Així, no coincidim a l’hora de valorar el nombre d’empreses que conformen RTVV. Així, mentre els tres sindicats presents a la Paritària defensem que RTVV és una sola empresa a efectes de còmput, la Direcció considera que són tres empreses diferents. Tampoc coincidim en la definició de lloc de treball a què fa referència l’Estatut dels Treballadors. Així, mentre l’empresa fa una interpretació més restrictiva del lloc de treball, els sindicats demanem una interpretació més àmplia, sobretot perquè esta empresa no té catalogats els llocs de treball.

Estes discrepàncies provocaran que alguns expedients siguen susceptibles d’interpretació. Per avaluar l’abast, caldrà esperar a que l’empresa avance en esta matèria i pose damunt la taula el nombre i circumstàncies dels treballadors que convertirà en indefinits. En la pròxima comissió paritària, d’ací a tres mesos, l’empresa ens informarà sobre com ha aplicat este article. Este procés es repetirà trimestralment.

Des de la Intersindical no anem a permetre lectures restrictives de la legislació i continuem posant el nostre equip jurídic al servei dels treballadors de RTVV per aclarir qualsevol dubte i tramitar davant l’empresa els expedients que considereu que reuneixen els requisits legals. A partir d’este punt, defensarem un per un, si cal, cada cas concret que considerem que reuneix es requisits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada