dilluns, 9 de novembre del 2009

MENYS MANIPULACIÓ, MÉS PARTICIPACIÓ, MÉS SERVEI PÚBLIC

La Intersindical ha estat reunida durant hora i mitja amb el Síndic de Greuges, els seus dos adjunts i l'assessor jurídic de la Sindicatura. Un temps suficient per fer-los arribar la situació de descrèdit que pateix RTVV. El que li hem demanat és que realitze una doble tasca: la de denunciar les irregularitats i la de fer de mediador en aquelles reivindicacions de poden contribuir a millorar el servei que la ràdio i la televisió pública haurien d'oferir als ciutadans.

MÉS ENLLÀ DE LA MANIPULACIÓ


L'objectiu de la reunió ha sigut manifestar la nostra denúncia per la conculcació sistemàtica del dret que tenen els ciutadans a una informació veraç i plural i explicar com la manipulació informativa ha arribat a uns extrems tan barroers que ens hem convertit en la rialla de tota Espanya. La Intersindical ha plantejat la necessitat que la Sindicatura es pronuncie sobre les queixes presentades per nosaltres i altres seccions sindicals en entendre que continuen plenament vigents. En este sentit hem explicat que el canvi de Direcció General no pot ser una excusa per no abordar la qüestió.
El Síndic s'ha compromés formalment a fer un pronunciament sobre la manipulació a RTVV a partir dels nostres informes. José Cholbi ens ha dit textualment "Anem a tirar-ho endavant" i "Tinc una voluntat total i absoluta". Ens ha demanat disculpes per haver dilatat tant en el temps una resposta.


COMITÉ DE REDACCIÓ


El nostre sindicat considera que per pal.liar el problema de la manipulació informativa cal anar més enllà d'analitzar una llarga llista d'incompliments. És per este motiu que li hem plantejar al Síndic de Greuges la necessitat d'eliminar les traves que impedeixen posar en marxa i fer viable el Comité de Redacció. Considerem que es tracta d'una eina indispensable per garantir el rigor de la informació, garantir els drets dels periodistes, controlar la imparcialitat i establir un diàleg fluid entre empresa i els professionals de la informació en benefici dels drets dels dels ciutadans.
El Síndic ens ha demanat que li passem per registre algunes de les qüestions que li hem plantejat sobre l'Estatut i el Comité de Redacció i s'ha compromés a donar-nos una resposta en un termini molt breu.

POLÍTICA LABORAL DE RTVV


La Intersindical és conscient que no es poden posar en el mateix sac els problemes que genera el fet informatiu i aquells que se'n deriven de la situació laboral dels treballadors. Tot i això, no podem ignorar – i així ho hem explicat- que una bona part de la nefasta política informativa de RTVV està Íntimament relacionada amb la precarietat laboral i les contractacions fraudulentes que s'hi realitzen. És per este motiu que també hem plantejat al Síndic que s'interesse per esta qüestió i pels deutes que té l'empresa amb els treballadors. Una de les funcions bàsiques del Síndic de Greuges és investigar les queixes que presenten els ciutadans contra el mal funcionament de l'Administració. I quin funcionament pot ser pitjor que aquell que impedeix que les persones que econòmicament depenen d'ella no cobren el salari que els correspon?
Tot i que alguna d'estes qüestions puguen no ser competència seua, el Síndic ens ha demanat un escrit sobre la qüestió i s 'ha compromés a fer, tal i com li hem demanat, una tasca de mediador directament davant el conseller Gerardo Camps sobre els endarreriments i la publicació del conveni.

CONSELL AUDIOVISUAL


És evident que la reivindicació del Consell Audiovisual va més enllà del que ens correspón reclamar com a sindicat, però en la mesura que facilitaria la participació de la societat en el servei públic que hauria de ser la RTVV hem considerat que es tracta d'una de les qüestions en les que està més que jusfificada la intervenció de la Sindicatura de Greuges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada