dijous, 5 de novembre del 2009

LA INTERSINDICAL ES REUNIRÀ AMB EL SÍNDIC DE GREUGES PER ABORDAR LA MANIPULACIÓ

La reunió es farà dilluns que ve a Alacant. Es tracta del primer sindicat d’esta casa que s’entrevista amb el Síndic de Greuges, José Cholbi, per parlar de manipulació informativa.
Des de l’entrada de la Intersindical al Comité d’Empresa de RTVV, este sindicat i d'altres han denunciat de forma reiterada davant totes les institucions públiques i davant la societat valenciana la vulneració de la Llei de Creació de RTVV que els serveis informatius de Ràdio Nou i Canal 9 practiquen sistemàticament. Els informatius de la radiotelevisió pública manipulen, censuren i oculten de manera habitual l’activitat d’organitzacions polítiques, sindicals, culturals i socials que formen part de la societat valenciana amb l’objectiu de protegir la majoria absoluta del PP i, molt singularment, la figura del President de la Generalitat. Esta tergiversació informativa s’ha fet especialment palesa en els últims mesos arran de l’afer “Gurtel” i de la presumpta implicació en la trama del President de la Generalitat, Francisco Camps, i de l’exdirector general d’esta casa, Pedro García.

DOS ANYS DE DENÚNCIES

En estos dos anys esta secció sindical ha realitzat, en solitari o juntament amb altres seccions sindicals, més de vint informes sobre censura informativa, ha creat un blog que ha rebut 36.000 visites, i una pàgina en youtube que té 36 vídeos i a la qual han accedit 54.000 persones. El vídeo del debat per a les eleccions europees en què va participar l’europarlamentari socialista Andrés Perelló, les intervencions del periodista Xavier Carrau a la tertúlia del “Bon dia, Comunitat Valenciana” i la cobertura informativa de la manifestació per l’ensenyament públic són els vídeos més visitats en la xarxa.
En la reunió amb el Síndic de Greuges, esta secció sindical li plantejarà a José Cholvi un seguit de mesures concretes i li demanarà que censure l’actuació de RTVV i que vigile el compliment de la Llei de Creació, que obliga a l’empresa a ser veraç, imparcial i objectiva en les informacions, a separar clarament la informació i l’opinió i a respectar el pluralisme de la societat valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada