dimecres, 11 de novembre del 2009

NI MARXA ENRERE, NI AMB ELS BRAÇOS CREUATS



La Conselleria d'Economia continua sense publicar el VIII Conveni Col.lectiu. Davant esta situació CCOO i CGT han plantejat a la Intersindical que el done per perdut i que, juntament amb ells, forcem la negociació d'un altre. Nosaltres considerem que amb la proposta que ens fan no es pot solucionar cap problema, sinó que és el millor camí per crear-ne de nous. I això, per diversos motius:


1-Cas d'aconseguir l'obertura de una nova negociació, amb qui anàvem a negociar? Amb els mateixos representants de l'empresa que han quedat desautoritzats en no aconseguir la publicació del conveni que ells mateixos van firmar?

2-Els compromisos cal exigir que es complisquen. Per què hem de renunciar al VIII Conveni a canvi d'obrir una negociació incerta? Fer-ho seria seria tan absurd com renunciar a exigir a l'empresa els diners que ens deu a canvi de renegociar amb ella unes noves taules salarials a la baixa.


3- No hem escoltat cap argument que demostre que ara és possible aconseguir el que no vam aconseguir després de 9 mesos de negociació i amb un grau d'unitat sindical que, malauradament, ara no existeix.


4- No ens podem creure que l'agreujament de la crisi econòmica siga el millor moment per intentar millorar el que hem aconseguit.


5- Seria enganyar-se pensar que l'alternativa al VIII Conveni és mantindre la vigència del VII Conveni. Tots tenim motius per saber que l'única alternativa al VIII Conveni és un conveni extraestatutari que, per a nosaltres, és el pitjor escenari possible. Un escenari que vam viure de ben a prop.


6-El VIII Conveni és evident que té mancances, però també és evident que si no es publica no és perquè inclou retrocessos per als treballadors , sinó perquè inclou avanços per a ells o, almenys, consolida els avanços ja aconseguits.


7-Som conscients que la publicació del conveni ni implicarà automàticament el seu compliment ni eliminarà els intents de l'empresa de disvirtuar-lo. Tots sabem que hi ha capítols molt importants del VII Conveni que no s'han complit, com ara el referit al concurs de trasllats o borses de treball. I també sabem que l'esmentat conveni és el que ha donat base a l'empresa per contractar de forma fraudulenta 200 guionistes que fan el treball de periodistes o altres de categoria superior. La lluita sindical, ahir com demà, continuarà sent la d'exigir a l'empresa que complisca el que firma i pague el que deu.

8-Des de la Intersindical considerem que les discrepàncies sobre el Conveni no haurien d'impedir la possibilitat de fer accions conjuntes amb CCOO i CGT. En este sentit pensem que cal unir esforços per aconseguir allò que compartim i ens uneix, com ara, la reclamació dels diners que deu l'empresa als treballadors. Plantejar el "tot o res" creiem que és un mal negoci per als treballadors.


9- Volem que els treballadors sàpiguen que nosaltres no anem a fer marxa arrere en la firma del conveni, però que tampoc anem a quedar-nos amb els braços creuats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada