dimecres, 4 de novembre del 2009

MANIOBRES ORQUESTRALS EN L'OBSCURITAT: PERÒ QUÈ ESTÀ PASSANT ACÍ?

El Comité d'Empresa ha quedat blocat davant la impossibilitat d'arribar a acords. El motiu és que hi ha una persona, Gabriel Martí, que després d'haver firmat davant la Intersindical la seua baixa de l'esmentat Comité d'Empresa i d'haver sigut substituït per un altre membre en els termes que marca la llei, ha decidit fer marxa arrere i mantindre's en l'esmentat Comité com a trànsfuga.

ELS FETS

El passat 29 de setembre Gabriel Martí va presentar a la Intersindical la seua renúncia com a membre del Comité d'Empresa al.legant motius personals i perquè quedara constància de la seua decisió la va deixar escrita i firmada.
Inexplicablement, 48 hores després, ens vam assabentar de l'existència d'un escrit on ell deia que la seua renúncia no era vàlida. Ho argumentava assegurant que s'havia vist obligat a firmar-la en contra de la seua voluntat a causa de les “pressions insuportables” que havia rebut dels seus companys.
Aquesta afirmació, a més de ser calumniosa, era completament inassumible perquè la seua vacant ja havia sigut coberta d'acord amb allò que assenyala l'Estatut dels Treballadors: que quan un delegat renúncia, el seu lloc és ocupat “automàticament” pel candidat següent de la llista. I això és el que s'hi havia fet.

LES INCÒGNITES

Nosaltres no sabem els motius reals que han impulsat Gabriel Martí a actuar de forma tan irresponsable, però en les 48 hores que separen la seua renúncia de l'intent d'invalidar-la han passat coses que cal esclarir.
La primera d'elles és l'existència de dos document firmats per Gabriel Martí i la Cap del Departament d'Organització de Personal de RTVV, Noèlia Estarlich. Són escrits que no han estat passats per registre i que no tenen cap valor legal, però que destapen dos fets sorprenents: que Gabriel Martí es va donar de baixa com afiliat a la Intersindical davant de Noèlia Estarlich i que fou davant d'ella, cara a cara i no sabem en quines circumstàncies, on per primera vegada va deixar constància escrita d'haver rebut -segons ell- pressions per a firmar la seua renúncia com a membre del Comité d'Empresa.

I ARA QUÈ?

La Intersindical vol fer saber a tots els treballadors que ens assisteix el dret i la legalitat a l'hora de mantindre els tres delegats que de forma democràtica vam aconseguir en les passades eleccions sindicals i que així anem a defensar-ho, si cal, davant els tribunals.
No podem ignorar que darrere de tot pot estar l'intent de crear noves majories en el Comité d'Empresa.
Este sindicat lamenta i s'avergonyeix d'haver inclòs en la seua llista una persona que ha traït el projecte sindical amb el qual va concórrer a les eleccions i la voluntat dels treballadors manifestada en les urnes. Per part de la Intersindical, és evident el nostre compromís de continuar treballant amb totes les nostres forces i en la mateixa línia que fins ara per tal de complir els nostres compromisos. Encara que li dolga a l'empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada