dimarts, 27 de gener del 2009

DENUNCIEM L'EMPRESA PER NO INFORMAR-NOS DE LA CREACIÓ DEL CANAL 24 HORES


La Intersindical presentarà demà mateix la primera una denúncia davant la Inspecció de Treball per la creació del Canal 24 hores de TVV per falta d’informació i per vulnerar l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors. Considerem que s’han produit modificacions substancials en les condicions laborals dels trebalalladors, entre altres les referides a jornada , horari, torns, remuneració, treball i rendiment i canvi de funcions. Segons l’Estatut dels Teballadors, l’empresa està obligada a encetar un procés negociador amb el Comité d’Empresa i pactar amb totes estes modificacions amb els representants dels treballadors.

JA ESTÀ BÉ D'INCOMPLIMENTS

Però, a hores d’ara, la realitat és que els representants dels treballadors ni sabem ni hem pogut pactar res. Des de la nostra secció sindical hem demanat informació fins a l’extenuació però l’empresa vulnera sistemàticament la seua obligació d’informar i recabar l’opinió dels representants dels treballadors. Una actitud que esta secció sindical no pensa consentir.
En la reunió de hui, i preguntada de nou pel Canal 24 hores, l’empresa ha dit que fins divendres no ens podia donar informació i s’ha limitat a afirmar que el nou canal afecta 70 treballadors i que els horaris van a respectar el conveni. Farts, per tant, d’esta falta de respecte, ens veiem en l’obligació de presentar una primera denúncia.

HI HA MÉS INCOMPLIMENTS, HI HAURÀ MÉS DENÚNCIES.

Malauradament, no serà la darrera vegada que ens obliguen a acudir a la Inspecció de Treball. Els reiterats incompliments del conveni col.lectiu i de la legislació laboral en matèria d’horaris del nou canal (falta de publicitat dels horaris, falta de comunicació de les modificacions per escrit, incompliment dels terminis de preavís, horaris fora de conveni, coaccions als treballadors perquè acepten horaris il.legals….) poden ser objecte d’una altra denúncia sobre la qual ja treballem.

Des d’ací volem denunciar la nefasta política laboral de RTVV, una empresa que vulnera flagrantment la legislació i que amb el seu comportament indigne i prepotent cap als treballadors només aconsegueix desmotivar-los en un projecte, com el Canal 24 hores, que hauria de ser il.lusionant i una garantia del manteniment dels llocs de treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada