dijous, 20 d’octubre del 2011

NO ANEM A PERMETRE LA PÈRDUA DE PODER ADQUISITIU DELS TREBALLADORS


Gràcies al VIII Conveni i les corresponents taules salarials que hem firmat, els treballadors hem obtingut importants millores econòmiques. En el 2008 vam aconseguir superar en tres punts l'IPC. També vam mantindre el poder adquisitiu el 2009. Després han vingut els gran incompliments de l'empresa, però nosaltres no ens hem quedat amb els braços plegats.


        En el 2010, l'empresa, de forma unilateral i contravenint el conveni, ens va negar la clàusula de revisió salarial, va retallar el plus conveni deixant-lo congelat a preu del 2007 i va deixar sense actualitzar el plus transport. En el 2011 la situació encara va empitjorar i, via pressupostos de la Generalitat, ens van retallar als treballadors un 5% del salari que, en el cas dels treballadors de l'Ens, també es va aplicar amb efectes retroactius sobre set mesos del 2010.
        La negativa de l'empresa a aplicar la clàusula de revisió salarial no és un simple incompliment del conveni, sinó un atac frontal a un dels seus punts essencials i que significa una pèrdua sistemàtica de poder adquisitiu.
        Tots han criticat la retallada però la Intersindical és l'únic sindicat que ha dut este incompliment del Conveni fins l'Audiència Nacional. Si guanyem, cada treballador rebrà entre 600 i 1.500 euros, només en endarreriments del 2010.
Nosaltres, perquè hem firmat el Conveni, no donarem per perdut cap dels deutes que té l'empresa amb els treballadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada