diumenge, 20 de febrer del 2011

LA SOLUCIÓ ÉS POSSIBLE. CAL RECTIFICAR

Hi ha coses que es poden explicar i altres que no es poden explicar. Entre les que no es poden explicar està que els treballadors del grup I tinguen un percentatge de retallada salarial menor que els del grup II, que els del grup II el tinguen menor que els del grup III, que els del III el tinguen inferior al del IV, que els del IV el tinguen inferior als del V, que els del V el tinguen inferior al del VI i que el del VI el tinguen menor que els del VII. I ningú no ho pot explicar perquè les arbitrarietats, per definició, no poden explicar-se.



EXPLICAR NO ÉS MENTIR

L'acord que ha pres la Comissió Paritària és èticament reprovable perquè beneficia els que més cobren i perjudica els grups salarials intermedis. USO i UGT haurien d'explicar perquè el van firmar, però sense oblidar que una cosa és explicar i una altra és mentir. I UGT menteix quan assegura en un comunicat que ha enviat als treballadors que la retallada “es farà de manera inversament proporcional entre els 13 grups”. Com podeu comprovar en la imatge, la retallada és inversament proporcional entre els grups VII i XIII, però no entre els del I i el VII.


UNA LLIÇÒ DE CINISME

López Jaraba i Juan Prefaci van anunciar públicament que la retallada del 5 per cent marcada en els Pressupostos de la Generalitat es faria de forma inversament proporcional en considerar que era un sistema “més just”. Una afirmació que ara se'ns presenta carregada de cinisme.

L'empresa no put justificar l'empastre que ha fet argumentant que a RTVV s'han aplicat els mateixos criteris que en determinades conselleries perquè el que ha passat ací no ha passat en cap altre lloc. Aplicar criteris iguals a realitats diferents és còmode, però sol acabar malament.

CAL BUSCAR URGENTMENT UNA SOLUCIÓ

Cal que la Comissió Paritària es reunisca urgentment per tal d'analitzar la situació i rectificar els percentatges que s'han aplicat als set primers grups salarials. I cal trobar una solució per tal que un possible acord sobre la retallada no implique acceptar sense més les taules salarials del 2011 que la empresa ha fet unilateralment i que impliquen renunciar al plus conveni i a l'aplicació de la clàusula de revisió salarial. I això és possible si es negocia de bona fe i no des de la prepotència i el xantatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada