dimarts, 5 d’octubre del 2010

RECORDATORIS PER AL DARRER TRIMESTRE DE L'ANY

PRESTACIONS SOCIALS

Ha quedat obert el termini per sol.licitar les prestacions socials corresponents a 2010. Podeu optar a tres tipus d’ajudes:

1.-Ajuda per fills ( no escolaritzats menors de 3 anys; estudis d'Educació Infantil, Educació Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius; ensenyament universitari; estudis regulats per la LOE o sistema educatiu vigent a la Unió Europea, i Educació Especial: disminuïts físics i psíquics.

2.-Ajuda per a oculars (montures, vidres, llentilles), dentals (pròtesis i obturacions), pròtesis auditives (audífons, motlles i adaptadors per audiòfons) i aparells ortopèdics (accessoris per a cadires de rodes, pròtesis especials o aportacions complementàries a les de la Seguretat Social).

3.- Ajuda als estudis dels treballadors (cicles formatius d'Educació Secundària; accés a la Universitat, Grau Mitjà i Superior; estudis d'Idiomes en Centres Oficials i altres cursos d'especialització.

Els interessats podeu presentar les sol.licituts fins el dos de novembre mitjançant l’imprés normalitzat que trobareu a Intranou, al Departament, Servici, Unitat o Àrea a la qual pertanyeu i a la Unitat de Relacions Laborals. Caldrà acompanyar-ho dels documents que en cada cas s’especifiquen: els justificants i les factures seran del tram comprés entre l’1 de novembre de l’any anterior fins el 31 d’octubre d’enguany. Les prestacions només es podran demanar quan el treballador haja cotitzat 180 dies. Veure el reglament que regula les prestacions socials.

DIES COMPENSATORIS

Es diuen compensatoris perquè ens “compensen” per les festes que cauen en dissabte o diumenge al llarg de l'any. Dels quatre dies que hi ha al 2010, tres encara estan sense gaudir. Per als treballadors de RTVV de Castelló, València i Alacant són el 11d'octubre (Pont del Pilar), el 7 de desembre (Pont Constitució) i el 29 d'octubre (Pont de Tots Sants).
Una de les novetats d'enguany és que el 29 d'octubre pot ser substituït per qualsevol altre dia de l’any si hi ha acord entre el treballador i el seu cap. Si no existeix este acord es gaudirà obligatòriament el 29 d’octubre.
Recordem que es tracta de dies que es lliuren però no es retribueixen. Cas d’haver-se de treballar, se substitueixen per un altre dia. Veure tot el calendari laboral.

ASSUMPTES PROPIS

Es tracta de dies en els quals no es va a treballar sense haver de justificar el per què. Ja sabeu que en el nou Conveni hi ha importants novetats. La primera d'elles és que en compte de cinc dies en són sis. La segona és que no es precís utilitzar-los abans d'acabar any i es poden gaudir fins el 15 de gener de l'any que ve. No són dies “graciables” com en l'anterior conveni, sinó que l'empresa està obligada a donar-los, independentment que, en alguns casos i per causes justificades, tingueu que buscar dies diferents als sol.licitats inicialment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada