dimarts, 1 de juny del 2010

ESTABILITAT: DE MOMENT, UN PAS ENRERE

La Intersindical s'ha reunit amb el nou secretari general de RTVV, Juan Prefaci, qui ahir va ser ratificat formalment pel Director General per a substituir Vicente Sanz. I no ens agrada el que ens ha dit perquè implica un pas enrere en l'estabilitat i la tornada del que ha sigut el malson de tots els estius.

TORNA EL MALSON DELS ESTIUS

L'any passat, l'empresa es va comprometre a mantindre tots els llocs de treball durant l'estiu. I ho va complir. Nosaltres pensàvem que ens trobàvem davant un avanç que anava a consolidar-se. Malauradament, el Secretari General ens ha dit que, per motius pressupostaris, enguany molts companys se n'aniran al carrer. Concretament ha dit que els treballadors que no siguen indefinits i que tenen un contracte de obra que finalitza, veuran extingit el seu contracte.
Prefaci ens ha informat que l'empresa procurarà comunicar a cada treballador si compta amb ell a partir de setembre. Per la nostra part, li hem advertit que els treballadors poden optar per acudir a la via dels tribunals per fer valdre els seus drets. Ell ha manifestat que ho compren però que, a partir d'ara, RTVV no podrà mantindre els mateixos treballadors en hivern que en estiu.

INDEFINITS EN UN PARELL DE SETMANES

El Secretari General assegura que, en un parell de setmanes, l'empresa abordarà una conversió “massiva” de treballadors temporals en indefinits, que comunicarà als sindicats en la Comissió Paritària. Segons ell, la mesura podria beneficiar entre 175/200 treballadors. A més, ha assegurat que no serà una llista tancada i que l'empresa està disposada a estudiar tots els casos que els sindicats consideren que compleixen els requisits i que no estiguen en la llista inicial.
L'anunci caldria qualificar-lo de positiu si no fóra perquè fa dos anys que estem escoltant la mateixa música i els treballadors, a pesar de tindre la llei del seu costat, no es mengen un torrat.

SENSE DATA PER A COBRAR ELS ENDARRERIMENTS

En esta qüestió, no hi ha ni promeses. Prefaci diu que continua negociant amb la Conselleria d'Economia, però no s'ha atrevit a posar cap data per al cobrament dels endarreriments. Segons ell, el problema no és el 0'5 per cent de la massa salarial que arrosseguem des del 2008, sinó el concepte de “plus conveni”, sobre el qual la Conselleria té diferències respecte a l'aplicació que es fa en la casa. D'altra banda, el Secretari General ens ha manifestat el seu convenciment que la retallada del 5 per cent que es farà als funcionaris, no afectarà els treballadors de RTVV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada