dimarts, 16 de març del 2010

SI EN SÓN MÉS, VOLEM SABER-HO

La Intersindical s’ha concentrat davant els jutjats de Paterna amb caretes blanques anònimes per donar presència simbólica a altres dones que han pogut patir assetjament a RTVV i que encara no han presentat cap denúncia. Hem volgut que, si han existit més víctimes, Vicent Sanz els posara rostre al entrar al jutjat. També hem volgut convertir la concentració en una reclamació a la direcció de l'empresa per tal que pose en marxa, de forma immediata, un protocol d'actuació per als casos d'assetjament. Este protocol, hauria de servir per donar garanties de seriositat, rapidesa, confidencialitat i protecció a altres possibles víctimes. També hauria de servir per canalitzar les denúncies que es presenten.

L’EMPRESA NO POT CONTNIUAR SENSE FER RES

Des de la Intersindical denunciem la manca d’una investigació interna per esclarir tot el que ha passat. La realitat, ara mateix, és que desconeixem qui ha encobert Vicent Sanz amb el seu silenci còmplice, que èste no ha estat destituit amb totes les seues conseqüències i que el seu despatx continua tancat mentre que, no sabem qui, ha escorcollat impunement el d'alguna de les denunciants.
La Intersindical ha reclamat reiteradament la necessitat d'abordar un protocol d'actuació contra l'assetjament, però a hores d'ara, l'empresa no fa més que guardar silenci. Una actitud que considerem molt greu, ja que es produeix després de no fer res durant tres anys per elaborar el Pla d'Igualtat al qual l'obliga la llei. Hui, hem tornat a reclamar la necessitat d'agilitzar la negociació per fer realitat este pla. També hem demanat novament la convocatòria urgent del Comité de Salut Laboral per abordar de forma immediata un protocol d'actuació, en els termes que hem explicat, mentre no s'aprove el Pla d'Igualtat.

PER QUÈ NO ES REUNEIX JA EL COMITÉ DE SALUT LABORAL?

Insistim en què el millor lloc per abordar el potrocol és el Comité de Salut Laboral perquè en ell estan presents tots els sindicats. Pensem que cal fer-lo des del màxim consens i que tractar-lo en altres àmbits on no participen els sindicats que no han firmat el Conveni Col.lectiu seria molt empobridor.

Si no has seguit minut a minut l'entrada de Vicent Sanz als jutjats, o tens problemes per entrar des de la finestreta de twitter en el blog, pots fer el seguiment fent un clic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada