divendres, 19 de febrer del 2010

LA INTERSINDICAL RECORRERÀ ELS CONTRACTES DE PRÀCTIQUES PER A TMA

L'empresa vol introduir la categoria de Tècnics en Mitjans Audiovisuals en els contractes de Pràctiques. Es tracta d'una categoria que no està en el conveni i que, segons el nostre parer, te com objectiu generalitzar esta categoria per la porta falsa. Com a sindicat no podem acceptar que l'empresa fixe les seues prioritats al marge d'una negociació en la qual s'aborde tota la problemàtica de les categories en el seu conjunt. Entre altres coses perquè, una vegada l'empresa aconseguisca els seus objectius, serà molt difícil que nosaltres aconseguim els nostres.
El conveni col.lectiu estableix clarament en l'art. 85 que “la denominació de les categories de les contractacions en pràctiques s'ajustarà a les que figuren en l'Annex I”. Nosaltres considerem poc seriós que per a complir este requisit es plantege crear la categoria de la nit al matí i sense contextualitzar l'abast de la mesura. USO i UGT no pensen el mateix i han donat suport a la proposta. Això, no ens deixa altre camí que anar als tribunals. Entre altres coses perquè, amb l'Estatut dels Treballadors en la mà, entre els dos sindicats firmants no sumen la representació que cal per a crear una categoria professional.
El nucli del conflicte, com ja vos havíem informat abans, rau en el fet que l'empresa vol agrupar les categories laborals d'operador d'il.luminació, operador de càmera i operador d'equips en una sola anomenada Tècnic de Mitjans Audiovisuals (TMA), categoria que ara no existeix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada