dimarts, 12 de gener del 2010

LA CONSELLERIA D'ECONOMIA DONA LLUM VERDA AL VIII CONVENI COL.LECTIU DE RTVV

La Conselleria d’Economia i Hisenda de la Generalitat ha donat el vist-i-plau al VIII Conveni Col.lectiu de RTVV la qual cosa significa que en els pròxims dies serà publicat en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Així ho ha comunicat la direcció de l’empresa als sindicats signants de l’acord, entre ells la Intersindical, en una comunicació prèvia a la subcomissió de categories laborals, que s’ha reunit hui.

La publicació del conveni en els pròxims dies comportarà la plena oficialitat de l’acord i, tot seguit, el pagament dels últims endarreriments pendents dels anys 2008 i 2009. En concret, els treballadors podríem cobrar per fi el 0’5% lineal de la massa salarial corresponent al 2008, és a dir, 116 euros, i una quantitat semblant del 2009, a més de la quantitat que encara resta per cobrar del plus conveni i que, depenent de les categories, estaria entre 24 i 60 euros. Amb este pagament, es tancaria definitivament el capítol d’endarreriments pendents amb el pagament de totes les quantitats.

El VIII Conveni Col.lectiu és fruit d’un acord entre la direcció de l’empresa i tres sindicats ara fa un any. El Consell d’Administració de RTVV també va aprovar el conveni el passat mes de gener. El conveni, que fins ara està en fase de preacord, estava plenament vigent en matèries com les jubilacions parcials amb contracte de relleu, festius, permisos, lliurances, vacances i les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar, entre d’altres. Tanmateix, no podem oblidar que l'empresa també ha fet una sèrie d'interpretacions abusives del conveni que la Intersindical ha denunciat puntualment i reiteradament. Ara, la publicació d'este, ens permetrà dur els seus incompliments per la via legal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada