dilluns, 18 de maig del 2009

EL JUTGE DÓNA LA RAÓ A LA INTERSINDICAL: ELS GUIONISTES QUE TREBALLEN DE PERIODISTES TENEN DRET A COBRAR COM A PERIODISTES

Una llarga arbitrarietat podria tindre el dies comptats. La intersindical ha guanyat la demanda que havia presentat a través d'un company amb contracte de guionista per tal que se li reconeguera i se li pagara d'acord amb el treball de periodista que era el que realment feia. La sentència obliga l'empresa a pagar-li amb efectes retroactius els diners que va deixar de cobrar durant un any i que superen els 7.000 euros. La sentència no és automàticament generalitzable a tots els que es troben fent de periodistes amb contracte de guionistes, però serà fonamental a l'hora de presentar noves iniciatives judicials, tant de forma individual com col.lectiva.

La sentència obtinguda per la Intersindical té una important repercussió econòmica ja que implica passar de cobrar d'acord amb el grup nou a fer-ho pel grup cinc. Això significa un increment en la nòmina d'entre 600 i 800 euros mensuals. En estes circumstàncies és molt probable que l'empresa intente allargar el pagament recorrent la sentència, tot i que sap perfectament que no té cap base legal per a fer-ho.

Amb esta iniciativa, la Intersindical ha complit una de les promeses que portava en el programa amb el qual va concòrrer a les eleccions sindicals.

Des de la Intersindical considerem que la millor manera de solucionar esta irregularetat que arroseguem des de fa molts anys és la negociació. L'empresa ha de saber que estem disposats a seure en el moment que vullga per buscar una eixida raonable. Per la seua part, els treballadors afectats també han de saber que no arribarem a cap acord ni prendrem cap decisió sense consultar-la prèviament amb ells.

Recordeu que cal guardar totes les nòmines i tota mena de documents que ajuden a demostrar que esteu realitzant tasques de periodistes a pesar d’estar contractats com a guionistes.
El compromís de la Intersindical amb els companys que fan de periodistes amb contractes de guionistes també és extensible als treballadors que, tot i que no són periodistes, també estan contractats de guionistes i fan treballs superiors als d'aquesta categoria laboral. Tots són víctimes de l'incompliment que fa l'empresa de l'Estatut dels Treballadors i de la utilització fraudulenta del conveni col.lectiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada