diumenge, 11 de desembre del 2011

ESTEM SENSE PRESIDENT DEL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ. I QUÉ?


El cessament de Juan de Dios Navarro com a president del Consell d’Administració de RTVV i el seu nomenament com a delegat del Consell a Alacant deixa al descobert algunes cartes del Govern valencià respecte a la televisió i la ràdio publiques.
Així, assistim a l’enèsim intercanvi de càrrecs entre RTVV i el Consell, on els despatxos són moneda de canvi, com bé saben Lola Johnson o Núria Romeral. En este cas, el temps nadalenc, ens ha deixat un canvi de pessebre que s’ha d’interpretar dins de la correlació de forces del PP alacantí.

Juan de Dios, el breu, passa als anals de RTVV per haver sigut un exemple d’austeritat en els 4 mesos llargs que ha presidit el Consell d’Administració: ha cobrat 739 euros en concepte de dieta per cada ple que ha presidit. Durant tot este temps no hem sabut si tenia alguna cosa a dir sobre el model de RTVV que s’està gestant. Hi ha silencis que no són un exercici de prudència sinó una demostració d’ignorància.
Al llarg d’este temps qui ha dut la veu cantant ha sigut el popular Miquel Dominguez, més acostumat al cos a cos amb l’oposició. D’ell sí que sabem el model de televisió que defensa i la seua opinió sobre la inexistent manipulació informativa a RTVV.

TRANSICIÓ, CAP A ON?
És evident que en esta etapa de transició, a l’espera que qualle el nou model de RTVV, el Consell d’Administració és un òrgan que serveix de ben poc. A partir d’ara el Govern valencià, segons el document de treball que ha enviat a l’oposició, vol que els membres del Consell d’Administració acrediten la seua competència professional o empresarial, el seu pas per altres consells d’administració o que demostren tindre mèrits rellevants en l’àmbit de la comunicació, la cultura, la docència o la investigació. Tant ampla és la mànega que ens temem que l’intent de professionalitzar el Consell d’Administració tornarà a quedar en no res. De moment ens conformem amb l’exercici de control i denúncia que fan alguns dels membres de l’oposició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada