dimarts, 5 d’abril del 2011

PER SER MARE, NO HI HA PER QUÈ PERDRE DINERS

RTVV és una empresa pública que, regularment, abona endarreriments als treballadors. En els últims anys, la publicació del VIII Conveni Col.lectiu, l’actualització salarial a causa de l’IPC o bé l’abonament dels endarreriments del 2008 i 2009, han fet que els treballadors cobren reintegraments.

Cada treballadora que està de baixa per maternitat cobra de la Seguretat Social una prestació igual al salari de l’últim mes en què va treballar. Si durant els mesos que dura la maternitat es produeix una actualització salarial, la treballadora no cobra eixa quantitat. Eixe impagament comporta una penalització de la maternitat i una discriminació salarial evident prohibida per la legislació espanyola i comunitària.

COM SABER SI ESTÀS EN EIXE SUPÒSIT?

El primer que has de fer és anar a Relacions Laborals de RTVV i demanar un certificat de la modificació salarial corresponent a eixe període. L’empresa té l’obligació de fer-te eixe certificat. De fet, està inclòs en el I Pla d’Igualtat com una obligació empresarial.. A partir d’eixe document, sabràs si has de reclamar a la Seguretat Social.

EM DEUEN DINERS, QUÈ HE DE FER?

Te’n vas a l’oficina de la Seguretat Social a la qual correspon el teu domicili. Allí presentes un escrit sol.licitant a la Seguretat Social la modificació de la base de cotització i adjuntes el document que t’ha donat l’empresa. Si tens cap dubte, pots telefonar al número de l’INSS 900 16 65 65.

QUANTS ANYS TINC PER DEMANAR-HO?

Tens quatre anys des de la data d’inici de la baixa per maternitat, és a dir, quatre anys des del naixement o adopció del teu fill. Durant este temps, el teu dret no caduca. A partir d’eixe moment, has perdut el dret.

QUI TÉ DRET A SOL.LICITAR ESTE REINTEGRAMENT?

Qualsevol persona que haja disfrutat de la baixa per maternitat o paternitat, independentment del seu sexe. La immensa majoria de les perjudicades són dones perquè són elles les que gaudeixen majoritàriament de les baixes per maternitat, també en esta empresa. Tot i això, el dret és indistint.

DE QUANTS DINERS ESTEM PARLANT?

Depén de molts factors però, en alguns casos, pot arribar als 300 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada