dimecres, 16 de febrer del 2011

L'EMPRESA VOL JUGAR A LA GALLINETA CEGA

L'empresa ha convocat hui la Comissió Paritària per tal de “negociar” la retallada del cinc per cent de la massa salarial establerta en els Pressupostos de la Generalitat, però per fer-ho més emocionant ens ha plantejat fer-ho a cegues.
El joc que planteja l'empresa no pot ser més surrealista: Vol que els sindicats negociem les taules salarials del 2011 sense haver aprovat les del 2010 i, a més, ens demana que retallem un cinc per cent la massa salarial sense dir-nos quina és la quantitat que forma la massa salarial. Quina broma és eixa?



COMENCEM EN EL 2010

Les taules salarials no estan aprovades perquè cap dels sindicats amb representació en la Comissió Paritària les va acceptar. Un dels motius era que retallava el plus conveni fins reduir-lo arbitrariament a la quantitat que cobràvem en el 2007. En base a això, l'empresa ens va descomptar de la nòmina entre 48 i 119 euros segons categoria laboral.
Posteriorment, les coses han empitjorat ja que l'empresa, a més de la retallada que acabem d'apuntar, s'ha negat a pagar la clàusula de revisió salarial que tenim en el conveni i que garanteix als treballadors el manteniment del poder adquisitiu. La no aplicació d'esta clàusula ens ha fet perdre durant el 2010 entre 560 i 1385 euros. Això equival a més del 2'7 per cent de tot el salari. Veure per categories laborals.


ARA, CONTINUEM EN EL 2011

L'empresa vol arribar a un acord amb els sindicats sobre la retallada del cinc per cent de la massa salarial per matar dos pardals d'un tir: d'una banda, fer-nos corresponsables de la malifeta i d'altra aconseguir per la porta falsa l'aprovació de les taules salarials del 2010 que vam rebutjar. Amb un agreujant: que les taules salarials que planteja per al 2011 empitjoren les del 2010.


UN DILEMA PER EMBOLICAR-NOS

L'empresa s'ha fet la sorda quan li hem plantejat la impossibilitat de consensuar res sense aprovar prèviament les taules salarials del 2010 i concretar la massa salarial i ha posat damunt de la taula dos propostes. Una d'elles consisteix en descomptar un cinc per cent de la nòmina a tot el món de forma linial. L'altra, aplicar els mateixos criteris que en l'Administració on la retallada s'ha fet de forma inversament proporcional a les categories laborals.
La segona, teòricament, és més justa, però els criteris aplicats en l'Administració tenen uns efectes perversos a l'hora d'aplicar-los a RTVV. Com, per exemple, que tinguen un percentatge menor del descompte els treballadors dels grups I,II,III i IV que els dels grups V, VI i VII. Veure la retallada del 5% per categories laborals.
La reunió de la Comissió Paritària continua demà, però davant el dilema de triar entre el mal i el pitjor, la Intersindical vos avança que anem a optar pels tribunals.


JARABA I PREFACI NO SÓN DE FIAR

És molt difícil negociar quan una de les parts enganya sistemàticament. En la reunió que vam mantindre tots els sindicats per separat amb el Director i el Secretari General ens van anunciar que ens pagarien els diners que ens corresponien en concepte de clàusula de revisió salarial en la nòmina del mes de març. Això si: ens van advertir que no tindria caràcter consolidable. Dos setmanes després ens han fet saber que no van a pagar-nos ni un euro.
Jaraba i Prefaci, en la mateixa reunió, també ens van assegurar que no es faria cap ERO a RTVV. Per què anem a creure'ns que no hi haurà ERO quan ens han enganyat en dir-nos que anaven a pagar-nos la clàusula de revisió salarial?
En la foto, la màquina de la veritat després de passar per ella Jaraba i Prefaci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada