dimarts, 2 de març del 2010

REUNIÓ AMB JUAN PREFACI: CAL PASSAR DE LES PARAULES ALS FETS


La Intersindical s'ha reunit amb Juan Prefaci, Secretari General de RTVV en funcions en substitució de Vicent Sanz. En la reunió li hem fet arribar les nostres reivindicacions i un diagnòstic sobre la situació laboral que patim en la casa.

ASSETJAMENT SEXUAL: MESURES URGENTS

La Intersindical li ha traslladat les demandes avalades per les més de 300 persones que es van concentrar dimecres passat al CPP de Burjassot i a Ràdio 9 en solidaritat amb les companyes que han denunciat Vicente Sanz: obertura d'una investigació, esclarir si hi ha més companyes en la mateixa situació, saber si han existit silencis còmplices i reclamar suport legal i psicològic per a les denunciants. També hem proposat que l'empresa i tots els sindicats consensuen un protocol d'urgència contra l'assetjament sexual fins que s'aprove el Pla d'Igualtat de RTVV.
 
POLÍTICA LABORAL: ACABAR AMB EL FEUDALISME
 
Des de la Intersindical hem traslladat a Juan Prefaci la necessitat d'acabar amb el feudalisme que ha regit les relacions laborals a RTVV. Com a màxim responsable de la política de recursos humans li hem exigit, entre altres reinvindicacions:
-Conversió immediata dels treballadors temporals en indefinits en aplicaciò del conveni sense més trampes i ajornaments.
-Acabar amb els abusos que es fan a l'hora d'apliar els còmputs quinzenals al marge del Conveni i de l'Estatut dels Treballadors tal i com s'ha demostrat en la denúncia presentada per la Intersindical davant la Inspecció de Treball.
-Que qualsevol reforma de les categories laborals es consensue amb els sindicats, acompanyada de plans de formació i vinculada a un pla a mig termini on s'asseguren els llocs de treball.
-Desblocar la confecció de borses de treball que recull el conveni i que són la garantia d'un accés transparent als llocs de treball.
-Solucionar la situació que pateixen els treballadors contractats com a guionistes i que realitzen treballs d'una categoria superior.

NI SILÈNCIS NI MENTIDES
 
Som conscients que Juan Prefaci no du ni una setmana en el càrrec i que l'herència que ha rebut està plena d'irregularitats, arbitrarietats i decisions bastardes.
El temps que du a l'empresa, la seua posició com a home de plena confiança del Director Genenal i l'anunciada voluntat de fer una política diferent haurien de ser suficients per a obrir una nova etapa en les relacions laborals de RTVV. Complir la llei ja seria tot un gir copernicà. No necessita 100 dies de gràcia, només li fa falta demostrar amb fets que té voluntat de canvi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada