dimecres, 14 d’octubre del 2009

TVV, DOS DIES SENSE DIR PER QUÈ SE'N VA COSTA



Canal 9 ignora les diferències internes en el PP i no fa referència al cas Gurtel en la informació referida a la marxa de Ricardo Costa. Així, els espectadors de TVV que estos dies han seguit l’afer “Ricardo Costa” no saben ni per què se n’ha anat, ni la seua presumpta implicació en el cas Gurtel ni les diferències internes que el PP de Madrid i de València han mostrat.

En l’avanç de titulars de l’informatiu de les 14 hores d’este migdia, Canal 9 ha obert amb la situació del vaixell “Alakrana” i el rescat de 4 milions de dòlars que els pirates somalis han sol.licitat al govern espanyol. El segon titular feia referència a l’afer del PP. Canal 9 ha dit que Ricardo Costa ha estat substituit per Rafael Maluenda en el grup parlamentari i César Augusto Asencio, en la secretaria general del PP. Sense fer referència a la raó de la marxa de Costa ni a les circumstàncies del cessament, Canal 9 ha dit que amb esta decisió “ es compleix l’acord que va prendre anit, per unanimitat, el comité executiu regional del PP”.



A les 14:30 hores, després dels titulars, Canal 9 ha obert amb l’afer Costa. Ha posat dos talls de veu, un del propi Ricardo Costa i un altre de César Augusto Asencio. La notícia deia que “el cessament i la substitució de Ricardo Costa compleix l’acord del comité regional del PP, que ahir ho va decidir per unaimitat”. També s’assegurava que “la direcció nacional del PP ja ha citat Ricardo Costa perquè puga defensar la seua honorabilitat davant totes les acusacions”, sense dir quines acusacions són eixes ni per què s’ha de defensar.

La imputació de l’expresident balear Jaume Matas tampoc no figurava en l’informatiu del dia.

En el butlletí de les 11 hores del matí del 24.9, quan tots els mitjans explicaven en portada la marxa de Ricardo Costa, els seus plors a l’interior de les Corts Valencianes i, inclús, les paraules de Francisco Camps als seus parlamentaris, Televisió Valenciana ha informat dels canvis a la secretaria general del PP i del grup parlamentari sense explicar ni per què se’n va ni fer cap referència al cas Gurtel i utilitzant imatges d’arxiu. Ni el sector zaplanista del Partit Popular, amb José Joaquín Ripoll al capdavant, ni l’oposició tenen lloc estos dies en els informatius de la cadena autonòmica tot i que, en les últimes hores, ha hagut nombroses declaracions.

Ahir, Televisió Valenciana no va enviar llançadora a la roda de premsa matinal de Ricardo Costa tot i que les cadenes de la FORTA i Intereconomia sol.licitaren imatges en directe de l’acte que, lògicament, TVV no va poder atendre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada